pastaret med mørbrad og chorizo
Aftensmad

Pastaret med mørbrad og chorizo

pastaret med mørbrad og chorizo

Mørbrad med pasta i en lækker flødesovs.

En rigtig lækker og nem pastaret med mørbrad og chorizo. En ret som mætter godt, den er fuld af smag, og så kan den laves i en mild eller stærk variant.
Hvis du ønsker at retten skal være spizy, kan der tilsættes mere hvidløg, og du kan bruge en stærk chorizopølse. Ingen af os her hjemme er glade for stærk mad, så jeg har brugt en chorizo som er mild/mellem stærk i smagen.

Sovsen til mørbraden og pastaen er en flødesovs som er smagt til med timian, salt og peber. Sammen med hvidløget og chorizoen giver det er rigtig god ret med masser af smag. Der er også tilsat edamamebønner, som jeg ofte bruger i både pastaretter, gryderetter og salater. Vi kan så godt lide edamamebønner og har næsten altid en pose eller to i fryseren. Hvis du synes, kan der tilsættes flere grøntsager i retten. Det kunne for eksempel være broccoli eller champignoner eller små stykker af gulerødder.

Opskriften på pastaret med mørbrad og chorizo er beregnet til 5-6 personer. Der var i alt fald mere, end hvad vi fire kunne spise her hjemme, hvor vi er to voksne og to børn. Retten kan godt genvarmes dagen efter, hvis der er rester tilbage.
Pinjekernerne og salaten skal først tilsættes på retten lige inden den skal spises som topping. De ristede pinjekerner kan opbevares i en beholder med låg, hvis de skal gemmes til dagen efter.

Jeg har efterhånden ret mange retter med pasta på bloggen. Du kan se en oversigt over dem her i dette link pastaretter.

Kigger du med på Facebook?
Her deler jeg hver dag opskrifter med inspiration til aftesmaden, madpakker, bagning eller søde sager. Når der er nye opskrifter eller andre indlæg på bloggen, bliver de naturligvis også delt.
>> Følg min Facebook profil her.

Mørbrad
pastaret med mørbrad
Nem pasta

Pastaret med mørbrad og chorizo

Antal 5 personer

Ingredienser

  • 500-600 g svinemørbrad
  • 200 g chorizo
  • Smør til at stege i
  • 0,5 fed hvidløg
  • 250 ml piskefløde
  • Salt og peber
  • 2 dl frosne edamamebønner
  • 0,5 tsk. timian

Tilbehør

  • Rucola
  • 50 g pinjekerner + fint salt
  • 250 g frisk pasta

Sådan gør du

  • Tag edamamebønnerne ud ag fryseren og lad dem tø op i en skål eller i en sigte.
    Rist pinjekerne på en pande uden fedtstof sammen med lidt fint salt. Stil pinjekernerne til side i en skål til de skal bruges.
    Rens mørbraden for sener og hinderne. Jeg plejer at bruge en skarp kniv og en god køkkensaks til det.
    Skær mørbraden ud i små bøffer som ikke er for tykke.
    Skær chorizoen over på midten og træk skindet af pølsen. Skær corizoen ud i mindre stykker og derefter i halve stykker.
    Kom smør ud på en sauterpande og varm panden op. Kom presset hvidløg ud på panden og svits det hurtigt. Tilsæt derefter mørbradstykkerne og vend dem på panden i et par minutter.
    Kom også chorizoen ud på panden og vend dem rundt så de bliver stegt lidt.
    Hæld fløden ud over retten og lad den simre i cirka 15 minutter til mørbraden er mør.
    Imens koges pastaen i en stor gryde. Lad pastaen dryppe af i en sigte når den er kogt.
    Tilsæt edamamebønnerne i retten og smag den til med timian, salt og peber.

    Anret retten med den kogte pasta, mørbradgryden, rucola og de ristede pinjekerner.


Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Emilie 18. november 2019 at 22:27

    Uhmm, det ser godt ud. Jeg er vild med chorizo, og plejer at bruge den i en klassisk mørbradgryde i stedet for både bacon og almindelige pølser. Jeg har ikke overvejet med en anden sovs, men det lyder ret lækkert med timian og hvidløg, så det skal helst klart prøves.

    • Svar Mie 20. november 2019 at 11:09

      Jeg kan også så godt lide chorizo og bruger det i mange retter.
      Sovsen med timian og hvidløg kan bestemt anbefales :-)

    Skriv din kommentar