Pasta med tomatsauce
Aftensmad

Pasta med tomatsauce

Pasta med tomatsauce

Pasta med tomatsauce – en nem og god opskrift på tomat pasta.

Det er så nemt, hurtigt og enkelt at lave pasta med tomatsauce. Begge mine børn kan godt lide det, så det er noget, jeg laver ret ofte som tilbehør til aftensmaden. Denne dag fik vi tomat pastaen sammen med små stykker sprødstegt bacon og en salat til. Man kan også komme kylling i selve retten eller servere kødet ved siden af.

Når jeg laver pasta med tomatsovs, bruger jeg passata. Det er italienske purerede tomater på flaske. De har en god og mild smag, og så er der ingen klumper i. Derfor bruger jeg også ofte passata til pizzasnegle, lasagne, pizzaer og pastaretter.
Man kan jo selvfølgelig også bare selv blende tomaterne, men her er det gjort på forhånd, og det er nu meget rart og nemt.

Jeg har denne gang brugt tubettini pastaer. Det er små rør som minder om makaroni. Der kan også bruges skruer, lange spaghettier eller pasta penne til pasta med tomat.

Jeg bliver tit spurgt, hvilken en paprika jeg bruger. Jeg bruger altid en mild paprika fra Urtekram – kaldet sød paprika. Der er ikke noget reklame over det, blot en anbefaling da jeg tit bliver spurgt. Vi synes, det er en god paprika som smager af noget uden at være stærk.

Hvis der er rester tilbage af retten, kan de godt gemmes til dagen efter eller den efterfølgende dag. Opbevar resterne i en beholder med låg som kan tåle ovn eller mikroovn. Så er det nemt og hurtigt at opvarme den til frokost eller aftensmad.

For ekstra smag og pynt kan du komme krydderurter på retten. Jeg har toppet med friske basilikumblade, som vi har stående i vindueskarmen.

Prøv også:
Lasagne med grøntsager – en rigtig god lasagne med halvt kød og halvt grønt.
Det er en stor portion, så vi havde nok til to dage.

pasta med tomatsovs
tomat pasta

Pasta med tomatsauce

Antal 5 personer

Ingredienser

  • 500 g pastaer fx. tubettini, penne eller skruer
  • 1 løg
  • Smør til at stege i
  • 700 ml passata (purerede italienske tomater på flaske)
  • 2 dl piskefløde
  • 0,5-1 tsk. mild paprika
  • Salt og peber

Pynt

  • Friske basilikumblade eller persille

Sådan gør du

  • Kog pastaerne efter anvisningen på pakken og lad dem dryppe af i en sigte.
    Skræl løget og riv det fint på et rivejern.
    Svits løget i et par minutter i lidt smør i en sauterpande. Tilsæt de purerede tomater og piskefløden. Rør rundt i saucen og lad den simre i 3-4 minutter.
    Smag saucen til med paprika, salt og peber og hæld pastaerne ned i saucen.
    Vend forsigtigt saucen og pastaerne sammen og giv retten et par minutter på komfuret til det er varmt.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk
Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar