Pasta med oksekød og flødesovs
Aftensmad

Pasta med oksekød og flødesovs

Pasta med oksekød og flødesovs

Pasta med oksekød og flødesovs – en nem og god opskrift med oksestrimler, pasta og grøntsager.

Som I sikkert ved, så har jeg mange forskellige pastaretter på bloggen. Vi er vilde med nemme pastaretter her hjemme, og jeg tror næsten ikke, at børnene kan blive trætte af pasta. I denne opskrift på pasta med oksekød er der også grøntsager og en tomat-flødesovs med paprika.

Jeg har brugt squash, rød peberfrugt og løg til min opskrift på pastaret med oksekød. Malte er stadig ikke begejstret for løg i aftensmaden, så jeg river ofte løget på et rivejern, så han ikke så tit opdager det ;-)
Jeg kunne heller ikke lide løg som barn, men det er altså bare godt til at give smag i rigtig mange retter. I stedet for løg kan der for eksempel tilsættes hvidløg, broccoli eller gulerødder. Jeg vil anbefale at gulerødderne skæres ud i små tynde stave og broccolien i små buketter, så skal det nok blive rigtig lækkert.

Pasta med kødstrimler.

Jeg har brugt oksestrimler til retten. Kødet var færdigskåret og egnet til lynstegning, så det var nemt og hurtigt. Du kan også vælge at bruge oksefilet, oksemørbrad eller selv skære kødet ud af bøffer. Jeg tror faktisk, at man også godt vil kunne anvende hakket oksekød i retten. Det vil jeg da helt sikkert afprøve en dag vi skal have pastaret, og hvis vi har en pakket hakket kød.

Jeg har brugt piskefløde til sovsen og tilsat tomatpuré og en mild paprika. Hvis du ikke vil bruge piskefløde kan madlavningsfløde også anvendes, eller du kan i stedet bruge mindre piskefløde og 1-1,dl mælk. I så fald kan det være at sovsen skal jævnes, hvis den er blevet for tynd.

Vi havde mere mad end hvad vi fire kunne spise, så jeg har beregnet retten til cirka 5 personer. Rester kan godt genopvarmes dagen efter i ovnen eller i microovnen.

Læs også: 6 nemme pastaretter og pastaret med kalkun og tomatsauce.

pasta med oksekød

Pasta med oksekød og flødesovs

Antal 5 personer

Ingredienser

  • 400 g pastaskruer
  • 1 løg
  • 1 squash
  • 1-1,5 rød peberfrugt
  • Smør til stegning
  • 350 g oksekød i tynde strimler (som egner sig til lynstegning)
  • 140 g tomatpuré
  • 1,5 tsk. mild paprika
  • 500 ml piskefløde
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Kog pastaskruerne i 10 minutter og lad dem dryppe af i en sigte.
    Skræl løget og hak det fint eller riv det på et rivejern.
    Skyl squashen og skær enderne af. Skær squashen ud i skiver og halver dem.
    Skyl peberfrugten og skær den ud i strimler.
    Varm en stor pande eller gryde op med lidt smør og vend løg og kød på panden i 4-5 minutter.
    Tilsæt grøntsagerne og vend dem rundt på panden til de får lidt farve eller er som de ønskes.
    Kom tomatpuré og piskefløde ud på panden og vend det rundt. Tilsæt paprika og smag sovsen til med salt og peber.
    Lad retten simre i 5-7 minutter til kødet er mørt.
    Tilsæt de kogte pastaer og vend det rundt til retten er varm.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk
Tidligere indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar