Pasta med mozzarella og tomat
Aftensmad

Pasta med mozzarella og tomat

Pasta med mozzarella og tomat

En nem pasta med mozzarella og tomat.

Jeg har lavet denne pasta med mozzarella og tomat et par gange til os. Retten kan både spises som en frokostret eller til aftensmad. Den er nem og hurtigt at lave og også nem at variere. Jeg har kommet lidt bacon i tern i, men bacon kan godt undlades, eller der kan bruges skinke, kalkunbacon eller en rest kylling.

Af krydderier er der tilsat salt, friskkværnet peber, presset hvidløg og chiliflager. Der kan også bruges frisk chili, hvis du ønsker en kraftigere smag. Vi er ikke så begejstret for stærk mad her hjemme, så jeg bruger chili med forsigtighed.

Mere inspiration: Jeg har mange andre lækre opskrifter på pastaretter på bloggen. Der er alt lige fra nemme og hurtige pastaretter til de lidt mere tidskrævende samt pasta med grøntsager.

pasta med ost

Pasta med mozzarella og tomat

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 500 g pasta fx Fusilli (skruer)
  • 200 g bacon i tern
  • 2 spsk. olivenolie (til tomaterne)
  • 500 g små tomater på stilk
  • 1 stort hvidløg
  • 1,5 tsk. groft salt
  • Peber
  • 0,5 tsk. chiliflager
  • 200 g frisk mozzarella

Pynt

  • Basilikumblade

Sådan gør du

  • Sæt pastaerne til at koge i en stor gryde med vand og lidt salt. De skal koge i cirka 10 minutter. Efter kogning hældes vandet fra.
    Steg baconen på en sauterpande eller i en wok og hæld baconen ned i en skål - fedtet hældes fra.
    Skyl tomaterne og skær halvdelen af dem over i halve.
    Kom olivenolie ud på den samme pande som blev brugt til baconen og varm panden op. Hæld tomaterne, presset hvidløg, salt, peber og chiliflager ud over tomaterne. Vend det hele godt rundt i 2-3 minutter.
    Kom de stegte bacon ned til tomaterne og vend det rundt.
    Hæld de kogte pastaer ud på panden og vend det rundt igen.
    Skær den friske mozzarella ud i mindre stykker og tilsæt den i retten. Vend det hele godt rundt så osten smelter og fordeler sig.
    Skær basilikumblade ud i små strimler og fordel dem ud over retten inden den spises.
pasta opskrift
pastaret
tomater

Nemme pasta retter.

Som nævnt kan denne pastaret både spises med bacon eller uden. Der kan også tilsættes stykker af stegt kalkun eller kylling, små kødboller, skinke eller kalkunbacon.

Retten kan spises med en salat til eller et godt stykke brød. Jeg plejer at lave en enkel salat af blandede salatblade, agurk og tomat til. Meget andet behøver der ikke at være, da det bare skal være tilbehør i form af ekstra grønt.

Inden retten blev serveret har jeg pyntet med friske basilikumblade. Det ser så fint ud og tilføjer ekstra smag til pastaretten. Det er selvfølgelig ikke en nødvendighed, men jeg synes at det giver god smag. Jeg pynter meget ofte vores mad med friske krydderurter, som jeg enten har i vindueskarmen i køkkenet eller selv dyrker i vores have.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar