Pasta i fad med kødboller
Aftensmad

Pasta i fad med kødboller

Pasta i fad med kødboller

I sidste uge delte jeg billeder på Instagram af denne pastaret. Jeg kalder den pasta i fad med kødboller. Den består af kogte pastaer, små hjemmelavede italienske kødboller med krydderier og en nem og enkel tomat-fløde-sovs. En rigtig god hverdagsret som jeg er sikker på, at både børn og voksne vil synes om.

Prøv også denne pastaret: Spaghetti bolognese med hakket kød.

Sådan laver du pastaret i ovn

Først skal farsen til de små kødboller laves, og derefter skal de steges på panden. Efterfølgende koges pastaerne og tomatsovsen laves. Til sidst kommes det hele i et stort fad som der bages 15 minutters tid i ovnen.

Pasta i fad med kødboller

Antal 10 personer

Ingredienser

Kødboller

  • 1000 g hakket oksekød
  • 1-2 fed hvidløg
  • 2 tsk. groft salt
  • Peber
  • 1,5 tsk. oregano
  • 1 tsk. timian
  • 1 æg
  • 3 spsk. rasp
  • Hvedemel
  • Smør til at stege i

Pasta

  • 700 g pasta

Tomatsovs og ost

  • 1000 ml tomatpassata (purerede italienske tomater)
  • 3-3,5 dl piskefløde
  • Salt og peber
  • 200 g revet mozzarella

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Kødboller
  • Kom kødet i en skål og rør det sammen med presset hvidløg og krydderierne.
    Tilsæt ægget og rasp og rør det grundigt sammen.
    Form kødboller på størrelse med små golfbolde ud af farsen.
    Hæld hvedemel i en dyb tallerken og rul kødbollerne i melet. De skal kun have et helt tyndt lag mel.
    Kom smør ud på en stor pande og steg kødbollerne til de er gennemstegte eller tæt på gennemstegte. De skal også i ovnen, så der får de ekstra varme.
    Tag kødbollerne af panden men gem panden til brug af den næste del af opskriften.
Pasta
  • Kog pastaen og hæld vandet fra.
Tomatsovs
  • Hæld fedtstoffet fra panden og hæld tomatpassataen ud på panden. Komfuret skal stå på middel varme.
    Når det er varmet op tilsættes fløden og sovsen røres sammen.
    Smag sovsen til med salt og peber.
Retten i ovnen
  • Hæld de kogte pastaer ud i et stor fad. Fordel kødbollerne og hæld sovsen ud over. Bland det forsigtigt sammen i fadet så sovsen fordeles ud over pastaerne.
    Drys osten ud over retten.
    Sæt fadet i midten af ovnen. Bagetid: cirka 15 minutter. Tjek til retten, så osten ikke får for længe.
pastaret i ovn
kødboller

Hvad er tomatpassata?

Tomatpassata er en puré af italienske tomater. Det har en noget tyndere konsistens end tomatpuré, men er ligesom puré uden klumper. Tomatpassata kan købes i supermarkeder, og det står samme sted som pakker og dåser af tomat. Helt almindelige hakkede tomater kan også godt bruges til opskriften, men så ville jeg vælge at blende dem først. Det giver en god og cremet sovs at bruge tomatpassata eller blendet tomater.

Pasta i fad med kødboller til to dage

Der bliver en stort portion ud af opskriften. Vi havde mad til lidt mere end to dage og min familie har en god appetit, vil jeg mene. Vi fik en salat til og havde aftensmad til to dage plus lidt frokost. Jeg har sat antal i opskriften til 10 personer, men spises der ikke tilbehør til som for eksempel en salat, kan det godt være, at der kun er til 9 personer.

Hvis du ønsker at lave en mindre portion, kan du blot justere “antal” i firkanten over ingredienserne.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar