Pariserbøf

Pariserbøf

Der var taget hakket oksekød op af fryseren, og aftensmaden skulle være nem og gå lidt hurtigt. Så det blev til pariserbøf med tilbehør. Jeg havde ikke et franskbrød, så det er almindelige store stykker sandwichbrød, som er brugt som bund. Brødet er toppet med en hakkebøf, et spejlæg og pynt til.

Kødet er rørt med soya for at give det ekstra smag. Sidst jeg anvendte soya i hakket oksekød var til disse små kødboller. Det gav det en god smag, og hele familien var begejstret for dem. Ingen af os bryder sig om rå æggeblommer, så derfor vi fik spejlæg til vores bøf. Til den lidt mere voksne udgave af pariserbøf spises ofte æggeblomme, kapers og peberrod – vi tog den milde og børnevenlige udgave ;-)

Pariserbøf

Opskrift på pariserbøf

500 hakket oksekød
3 spsk soya
Salt og peber
Smør til stegning
4 skiver sandwichbrød (de store stykker toastbrød)
Salatblade (krølsalat)
4 æg
1-2 rødløg
Rødbeder
Cornichoner
Ketchup
Citrontimian

Fremgangsmåde

Rør kødet sammen med soya, salt og peber. Form fire bøffer og steg dem på panden i smør. Lav fire spejlæg ud af æggene. Rist brødene på en brødrister og anret salatblade, bøf og spejlæg ovenpå brødet. Spis pariserbøffen sammen med lidt ketchup, rødløg, cornichoner og rødbeder i mindre stykker/tern. Pynt til sidst med citrontimian eller andre krydderurter.

Mængde

4 personer


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.