Pariserbøf
Aftensmad

Pariserbøf

Pariserbøf

Opskrift på pariser bøf i en børnevenlig udgave med spejlæg og ketchup.

Der var taget hakket oksekød op af fryseren, og aftensmaden skulle være nem og gå lidt hurtigt. Så det blev til pariserbøf med tilbehør. Vi havde ikke et franskbrød, så det er almindelige store stykker sandwichbrød, som er brugt som bund. Brødene er toppet med en hakkebøf, salat, et spejlæg og pynt ved siden af. Der var rødbeder, rødløg, cornichoner skåret i små skiver, ketchup og lidt friske krydderurter.

Oksekødet er rørt med soya for at give det ekstra smag. Sidst jeg anvendte soya i hakket oksekød var til disse små kødboller. Der gav det en god smag, og hele familien var ret begejstret for de små kødboller.

Ingen af os bryder sig om rå æggeblommer, så derfor fik vi spejlæg til vores pariser bøf. Til den lidt mere voksne udgave af pariserbøf spises ofte æggeblomme, kapers og peberrod , men vi tog den milde og børnevenlige udgave i stedet for klassisk pariserbøf ;-)

I stedet for at komme brødene i en brødrister kan man også komme dem på en pande med smør. Det giver en ret god smag, og så bliver brødene lidt bløde i midten men med en sprød kant.

Pariserbøf

Pariserbøf

Antal 4 personer

Ingredienser

Bøfferne

  • 500 g hakket oksekød
  • 3 spsk. soya
  • Salt og peber
  • Smør til stegning

Tilbehør til pariserbøf

  • 4 skiver sandwichbrød (de store stykker toastbrød)
  • Salatblade (krølsalat)
  • 4 æg
  • 1- rødløg
  • Rødbeder
  • Cornichoner
  • Ketchup
  • Frisk citrontimian eller almindelig frisk timian

Sådan gør du

  • Rør kødet sammen med soya, salt og peber. Form fire bøffer og steg dem på panden i smør.
    Lav fire spejlæg ud af æggene.
    Rist brødene på en brødrister og anret salatblade, bøf og spejlæg ovenpå brødet.
    Spis pariserbøffen sammen med lidt ketchup, rødløg, cornichoner og rødbeder i mindre stykker/tern. Pynt til sidst med citrontimian eller andre krydderurter.

Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar