Paprikagryde
Aftensmad

Paprikagryde

Paprikagryde

Vi fik paprikagryde i sidste uge. I kender sikkert godt retten?
Den kan laves i mange forskellige varianter med mørbrad, kylling eller svinekød.
Jeg har brugt en pakke skinkekød i strimler og så godt med bacon og cocktailpølser for børnenes skyld. Det er meget sjældent, at jeg laver mad som ikke indeholder grøntsager men lige paprikagryde, synes jeg godt må være en kødret. Hvis du savner grøntsager i retten, kan du eventuelt tilsætte champignon eller peberfrugt i små stykker. Jeg valgte at drysse retten med en masse frisk bredbladet persille, og så fik vi grøntsager ved siden af.

Baconen er ristet på panden, inden den kom i gryden. Så var jeg sikker på, at den blev helt sprød og knasende. Jeg ar brugt en mild paprika i retten, men er du til stærkere mad, kan du bruge en paprika med kraftigere smag fx. rosenpaprika.

Paprikagryde

Paprikagryde

Antal 5 personer

Ingredienser

  • 2 pakker bacon i skiver
  • 1 løg
  • Smør til stegning
  • 500 g skinkekød
  • 350 g cocktailpølser
  • 500 ml madlavningsfløde 8%
  • 140 g tomatpure
  • 1 tsk. salt
  • 4 tsk. mild paprika

Sådan gør du

  • Klip baconen over i mindre stykker med en saks og steg dem til de er sprøde. Læg dem på et par stykker køkkenrulle så fedtet kan løbe fra.
    Hak løget i små tern og svits det i en gryde med smør. Kom skinkekødet ned i gryden og lad det stege et par minutter. Tilsæt cocktailpølserne og de sprøde baconstykker.
    Kom fløde, tomatpure, salt og paprika ned i gryden og skru ned for varmen. Lad retten simre til kødet er mørt og smag den til. Serveres med kogte ris og persille.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.  

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar