sammenkogte retter
Aftensmad

Paprikagryde

Paprikagryde

Paprikagryde. Opskrift på en lækker paprika gryde med skinkekød, løg, bacon og cocktailpølser.

Vi fik paprikagryde i sidste uge. I kender sikkert godt retten?
Paprikagryde kan laves i mange forskellige varianter. Den mest klassisk er nok mørbradgryde, men man kan også lave paprika gryde med kylling eller svinekød.
Jeg har brugt en pakke skinkekød i strimler og så godt med bacon og cocktailpølser for børnenes skyld. Det er meget sjældent, at jeg laver mad som ikke indeholder grøntsager men lige paprikagryde, synes jeg godt må være en kødret. Hvis du savner grøntsager i retten, kan du eventuelt tilsætte champignon, gulerødder, perleløg eller peberfrugt i små stykker. Jeg valgte at drysse retten med en masse frisk bredbladet persille, og så fik vi grøntsager ved siden af.

Baconen er ristet på panden, inden den kom i gryden. Så var jeg sikker på, at den blev helt sprød og knasende. Jeg har brugt en mild økologisk paprika i retten, men er du til stærkere mad, kan du i stedet bruge en paprika med kraftigere smag som fx. rosenpaprika. Paprika er faktisk et af mine yndlings krydderier, og heldigvis kan børnene også godt lide det. Hvis du søger på “paprika” i søgefeltet, kan du se mange flere af mine opskrifter, hvor det er tilsat. 

Paprikagryden serveres sammen med kogte ris eller kartoffelmos. Vi kan rigtig gode lide kartoffelmos her hjemme, men lige til den ret synes jeg, at ris passer allerbedst.

Opskriften er beregnet til cirka 5 personer. Hvis I ikke er så mange, og der er rester tilbage, kan de godt gemmes og varmes dagen efter. Hvis I er en familie, kan du også vælge et lave en større portion, og så har i mad til to dage. 

Prøv også disse gode gryderetter:
Gryderet med oksekød
Mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs
Vintergryde med oksekød, pølser og bacon

Paprika gryde

Paprikagryde

Antal 5 personer

Ingredienser

  • 2 pakker bacon i skiver
  • 1 løg
  • Smør til stegning
  • 500 g skinkekød
  • 350 g cocktailpølser
  • 500 ml madlavningsfløde 8%
  • 140 g tomatpure
  • 1 tsk. salt
  • 4 tsk. mild paprika

Sådan gør du

  • Klip baconen over i mindre stykker med en saks og steg dem til de er sprøde. Læg dem på et par stykker køkkenrulle så fedtet kan løbe fra.
    Hak løget i små tern og svits det i en gryde med smør. Kom skinkekødet ned i gryden og lad det stege et par minutter. Tilsæt cocktailpølserne og de sprøde baconstykker.
    Kom fløde, tomatpure, salt og paprika ned i gryden og skru ned for varmen. Lad retten simre til kødet er mørt og smag den til. Serveres med kogte ris og persille.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.  

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar