paprikagryde
Aftensmad

Paprikagryde med kylling

paprikagryde

Paprikagryde med kylling – en nem og god gryderet med kylling og kogte ris.

Paprikagryde med kylling er en nem og lækker gryderet for hele familien.
Kyllingegryde kan serveres sammen med kogte ris, bulgur, kartofler eller pasta. Vi fik ris til og så godt med persille ved siden af. Både William og jeg er vilde med frisk persille, og vi sparer ikke på det hverken på kød, salater eller i gryderetter ;-)

Sovsen til paprikagryden er lavet med bouillon, piskefløde, mælk, sød paprika og tomatpassata. Hvis du kender til mine opskrifter, så ved du nok, at jeg ofte bruger tomatpassata i stedet for hakkede tomater. Tomat passata er purerede italienske tomater. Det gør sovsen mere cremet og uden klumper. Du behøver ikke at tage i specialbutikker for at købe tomatpassata, da det kan købes i almindelige større supermarkeder. Jeg køber tomaterne på glasflaske, og så opbevarer jeg flasken på køl og bruger af den til vores aftensmad i løbet af ugen.

Til min opskrift på kylling i paprika brugte jeg en mild paprika. Vi plejer at bruge den fra Urtekram, da den har en skøn smag uden at være stærk. Hverken børnene eller Søren og jeg er til stærk smag, så vi holder os fra de mere spicy paprika.

Paprikagryde kan også laves med skinkekød, pølser og bacon. Det smager også virkelig lækkert, selv om jeg nok allerbedst kan lide paprika gryde med kylling. Det er så nemt og hurtigt at lave og en god hverdagsret. Jeg købte kyllingen færdigskåret, men du kan også købe den som hele stykker kyllingefilet og selv skære den ud i tern eller helt tynde stykker.

Hvad er yndlingsretten hjemme ved jer i hverdagen?
Jeg kunne godt bruge lidt ny inspiration til hverdagsretter, som vi kan prøve. Det behøver ikke nødvendigvis at være gryderetter eller vinterretter. Skriv din kommentar i feltet nederst på siden.

Prøv også disse gryderetter med kylling:
Kylling i flødesovs med champignon, kylling i karry i ovn og fried rice med kylling.

paprikagryde med kylling

Paprikagryde med kylling

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • Smør til at stege i
  • 680 g kyllingebrystfilet i tynde stykker
  • 3 tsk. sød paprika
  • 2 snackpeberfrugter
  • 1 terning hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 250 ml piskefløde
  • 1,5 dl sødmælk
  • 1 dl tomatpassata
  • Salt og peber
  • Sovsejævner

Sådan gør du

  • Skær løget ud i små tern eller riv det på et rivejern.
    Kom smør ned i en sauterpande og svits løget.
    Tilsæt tynde stykker af kylling og vend dem på panden til de er gennemstegt.
    Skyl og skær peberfrugterne ud i tynde strimler som tilsættes i retten sammen med paprika.
    Tilsæt bouillon, piskefløde og mælk og rør det godt rundt.
    Kom herefter tomatpassaten i og rør igen.
    Lad retten simre i et par minutter og tilsæt lidt sovsejævner hvis der ønskes en tykkere sovs.
    Smag sovsen til med salt og peber inden servering.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk
Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar