pandekager
Kage og dessert

Pandekager

pandekager

Pandekager – en god opskrift på pandekager.

Lækre tynde pandekager med æg, smør og hvedemel. Pandekagerne kan spises som dessert, når der fejres fødselsdag eller serveres på morgenbordet for eksempel til en brunch. I min opskrift er der både tilsat lidt sukker, vaniljesukker og salt i dejen. Det synes vi giver den bedste smag og de bedste pandekager. Helt klassiske og danske pandekager som de fleste nok kender dem.

Faktisk er det ikke mig der har været i køkkenet denne gang – men Søren. Det er nemlig ham, som er pandekagemesteren her hjemme. Men vi har sammen udviklet og tilpasset opskriften hen over tid, til vi syntes, at den var lige som den skulle være.

Nemme pandekager.

Der findes rigtig mange bud på, hvordan man laver den bedste pandekagedej og mange familier har sikkert deres egen metode og favorit opskrift. Vi kan godt lide at pandekagerne bliver tynde og bløde, så de er nemme at folde og komme fyld i. De skal være tilpas lysebrune og bliver allerbedst, når de bages på en pandekagepande. Så får du rigtig gode pandekager og en dej som er nem at røre sammen og vende på panden.
Skriv meget gerne i kommentarfeltet hvad du synes om dem, hvis du prøver opskriften :-)

Forslag til tilbehør til pande-kager:

  • Sukker eller flormelis
  • Syltetøj
  • Is, for eksempel en vaniljeis
  • Sirup
  • Friske bær
  • Hakkede nødder eller chokolade
  • Skiver af banan
  • Chokoladesauce
  • Flødeskum
  • Skumfiduser
  • Kokosmel

Opskriften giver cirka 13-15 pandekager afhængig af hvor stor en pande du bruger. Jeg vil helt sikkert anbefale dig at bruge en god pande. Det gør pandekagedejen meget nemmere at stege og at vende på grund af belægningen. Jeg synes ikke, at jeg kan få et lige så godt resultat med en almindelig stegepande.

Hyppige spørgsmål om pandekage-bagning:

Kan man fryse pandekager?
Det kan man godt, men de kan godt blive lidt tørre af det, så jeg anbefaler det ikke. Vil du gerne fryse dem, kan du lægge et stykke bagepapir mellem hver pandekage, så de ikke hænger sammen.

Kan man genopvarme pandekager?
Ja, det kan man godt. Jeg varmer tit pandekager dagen efter, hvis vi har en rest. De kan både lunes i ovnen eller i mikroovnen i ganske kort tid.

Hvordan får man sprøde pandekager?
Hvis du tilsætter øl til dejen giver det en mere sprød pandekage.

Hvordan får man bløde pandekager?
Det gør du ved at følge opskriften her i indlægget. Det giver de lækreste mormor pandekager som er tynde og bløde og med en lille sprød kant.

Prøv også: Disse lækre pandekager med banan. De bliver små og luftige og er perfekte på både morgenbordet, i madpakken eller som eftermiddagsmad til børn.

opskrift
pandekage-opskrift
pandekagedej

Pandekager

Antal 13 stk.

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. groft salt
  • 5 dl letmælk
  • 6 æg
  • 125 g smør
  • Lidt ekstra smør til stegning

Tilbehør

  • Pandekagepande
  • Sovseske
  • Paletkniv

Sådan gør du

  • Kom hvedemel, sukker, vaniljesukker og salt ned i en skål.
    Hæld mælken i skålen og pisk det godt sammen med en elpisker ved mellem hastighed.
    Kom derefter æggene i og pisk igen.
    Smelt smørret på panden (det må ikke få for længe eller brune) og hæld det ned i skålen. Pisk pandekagedejen færdig og brug sovseskeen til at øse dej op med.
    Bag pandekagerne en af gangen på begge sider til de får et lysebrun kant og med lidt pletter.
    Nyd pandekagerne varme med sukker og syltetøj til eller vaniljeis.
    Der bliver cirka 13-15 pandekager - alt efter hvor stor en pandekagepande der bruges.
Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar