pandekager med oksekød og nachos
Aftensmad

Pandekager med oksekød og nachos

pandekager med oksekød og nachos

Pandekager med oksekød og nachos chips. De lækreste store madpandekager i en mexicansk udgave med hakket kød, sprøde grøntsager, majs, revet cheddar ost og en hjemmelavet salsa til.

Da vi var på sommerferie i Løkken i august, spiste vi på Pandekagehuset om aftenen, og der fik vi de skønneste madpandekager og dessertpandekager. Særligt en af varianter var vi helt vilde med, og det var den mexicanske. Derfor aftalte vi, at det måtte jeg prøve at lave en dag derhjemme. Det er der kommet denne opskrift ud af, og den blev så god.

Fyldte pandekager med oksekød og nachos.

Pandekagerne som er brugt i opskriften er disse madpandekager. Der bliver fem store tynde pandekager som er nemme at fylde og folde. I opskriften kan du se, hvad jeg har fyldt i pandekagerne. Der kan eventuelt laves dobbelt portion af pandekagerne, hvis der laves til mange, eller hvis der skal være mad til to dage.

Oksefyldet er smagt til med salt, paprika og spidskommen. Tilpas krydderierne efter smag og behag og kom ekstra i eller kraftigere, hvis du gerne vil have kødet spicy.

Se flere tips til pandekagefyld under opskriften.

Pandekager med oksekød og nachos

Antal 5 stk.

Ingredienser

Pandekager

  • 5 Madpandekager

Kød

  • 400-500 g hakket oksekød
  • Smør eller olie til at stege i
  • 0,5 tsk. groft salt
  • Paprika og spidskommen

Øvrige fyld

  • Salat fx. krølsalat
  • Små tomater
  • 1 lille dåse majs
  • 100 g revet cheddar
  • Nachos chips med salt

Dressing

  • Hjemmelavet salsa
  • Creme fraiche dressing

Sådan gør du

  • Start med at tilberede salsaen så den er klar. Hvis du ikke har tiden til det, kan du selvfølgelig også bruge en købt salsa.
    Skyl og skær grøntsagerne og stil dem klar.
    Brun kødet i en lille gryde i smør eller olie og smag kødet til med krydderierne. Når kødet er gennemstegt hældes det hele eller næsten alt væden fra. Det skal ikke bruges i pandekagerne, så bliver de "for våde". Sæt et låg over kødet og lav pandekagerne.
    Anret pandekagerne med salat, tomater og majs. Kom kød, revet cheddar og 5-6 nachos chips i hver pandekage. Sæt salsa og dressing ved siden af, så man enten kan hælde det over pandekagen eller dyppe der i.
fyldte pandekager med oksekød
pandekager med fyld

Pandekager med fyld.

Mad pandekager med fyld kan laves i så mange forskellige varianter. Uden kød med fyld af bønner og stegte grøntsager. Med oksekød i strimler eller hakket kød. Med fyld af kylling eller fisk eller som her i opskriften pandekager med oksekød og nachos.

Jeg kunne godt tænke mig at lave nogen med kogt kylling og helt tynde strimler af kål. Det tror jeg også vil smage rigtig godt. Måske med en dressing eller en cremet avocado-creme til.

Jeg har også planer om at lave en ny dessert pandekageopskrift snart. Måske jeg når det inden jul. I så fald lover jeg at dele den her på bloggen.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar