Pandekager med jordbær og vanilje

Pandekager med jordbær og vanilje

Lørdag morgen var jeg tidligt oppe sammen med drengene. Der var god tid til at lave morgenmad, så jeg gik i køkkenet for at lave et par pandekager til os. I køleskabet havde vi en bakke store lækre jordbær, så det blev til pandekager med jordbær på. I både pandekagedejen og i cremen lavet af græsk yoghurt som er på ovenpå pandekagerne, har jeg brugt ren vaniljepulver. Det dufter og smager skønt, og kan anvendes til både morgenmad, kager og desserter.

Opskriften er næsten den samme som jeg bruger til mine blåbær pandekager, men jeg har i denne opskrift anvendt almindelig mælk i stedet for kærnemælk. Jeg har også et par gange lavet disse lækre bananpandekager, som vi plejer at få sammen med frugtsalat. Pandekager er nu bare en lækker ting, og med de mange variationsmuligheder der er, tror jeg aldrig, at jeg kan blive træt af dem ;-)

Pandekager med jordbær og vanilje Pandekager med jordbær og vanilje

Opskrift på pandekager med jordbær og vanilje

1 æg
50 g mel
1 tsk bagepulver
1 dl minimælk
100% økologisk ren vaniljepulver
1 spsk sukker
Smør til stegning

Pynt: Jordbær, flormelis og græsk yoghurt rørt med økologisk vaniljepulver

Fremgangsmåde

Pisk alle ingredienserne sammen med et piskeris.
Tilsæt smør på en stor pande og kom 5-6 klatter pandekage-dej ud på panden, uden at bruge alt dejen. Lad pandekagerne stege i et halvt minuts tid inden resten af dejen hældes ovenpå på dejen på panden. Brun pandekagerne på begge sider i et par minutter.

Skyl og skær jordbærerne i mindre tern og rør yoghurten sammen med vaniljen.
Pynt pandekerne med jordbærer, flormelis og cremen inden de spises.

Mængde

5-6 små pandekager


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.