Pandekager med citron og vanillesirup
Kage og dessert

Pandekager med citron og vanillesirup

Pandekager med citron og vanillesirup

Herhjemme er vi desværre stadig ramt af sygdom. I går blev også den store syg, så vi er travlt beskæftiget med at pleje drengene. Den anden dag nåede jeg dog en tur i køkkenet, og der fik jeg lavet disse lækre pandekager med citron og vanillesirup.
Det er virkelig et frirum for mig at have tid i køkkenet. Der har jeg mulighed for at slappe af, være kreativ og samle ny energi.

Der bliver tre små pandekager ud af opskriften. Jeg ville egentlig have haft delt opskriften i går på Valentine’s day, men det kunne jeg ikke nå. Men hvis du har en, som du gerne vil forkæle eller måske selv trænger til lidt forkælelse, så kan jeg anbefale de her pandekager ♥

Udover lidt græsk yoghurt har jeg pyntet med revet citronskal, mørk chokolade og vanillesirup. Vanillesirup’en er ikke hjemmelavet. Det er en flaske jeg fik fra et familiemedlem, og den smager himmelsk sammen med pandekager eller frugt. I stedet for græsk yoghurt, kan du også anvende flødeskum eller cremefraiche. Vi har bare altid græsk yoghurt i køleskabet, da jeg bruger det rigtig meget i min madlavning.

Pandekager med citron og vanillesirup
Pandekager med citron og vanillesirup

Opskrift på pandekager med citron og vanillesirup

1 æg
1 tsk vaniljesukker
4 spsk mel
2 spsk mælk
2 spsk citronsaft fra en halv citron
1 tsk sukker
Smør til stegning

Pynt: Græsk yoghurt 2%, revet citronskal, revet 70% chokolade og vanillesirup.

Fremgangsmåde

Rør æg, vaniljesukker og mel sammen. Tilsæt mælk, citronsaft fra citronen og sukker.
Når dejen er rørt godt sammen, hældes den ud til tre pandekager på en varm pande med smør. Steg pandekagerne på begge sider i et par minutter.

Spis pandekagerne sammen med kold græsk yoghurt, lidt revet citronskal, chokolade og vanillesirup.

Mængde

3 pandekager

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar