Pandekager med banan
Morgenmad

Pandekager med banan

Pandekager med banan

Pandekager med banan – sunde bananpandekager som kan spises til morgenmad.

De her pandekager med banan er mine børn ret vilde med. De er altså også gode, og så er de så nemme at lave. Pandekagerne er milde i smage, men stadig let søde på grund af bananerne og vaniljepulveret. Jeg plejer at bruge helt overmodne bananer til dejen, så det er gerne, når vi har en rest bananer, at vi får banan pandekager. Der er også havregryn i pandekagerne, men der er ikke tilsat sukker. Bananpandekagerne kan spises både varme og kolde – for eksempel kolde i madpakken eller som et mindre eftermiddagsmåltid.

Jeg kommer alle ingredienserne ned i vores blender og blender det hele sammen til en dej. Derefter steger jeg pandekagerne på en pandekagedej med en smule fedtstof. Jeg kommer ikke fedtstof på efter hver omgang pandekager, og de kan også godt laves helt uden fedtstof, hvis du bruger en god slip-let pande eller pande med god belægning.

Som tidligere nævnt kan pandekagerne spises både varme og kolde. De kan spises til morgen og brunch, som et mellemmåltid, til dessert eller i madpakken. Banan pandekagerne er også gode til baby og mindre børn. Mine børn kan godt lide at spise dem med frugt på, og nogen gange kommer vi også sirup eller chokolade på, når der skal hygges lidt ekstra.

Der bliver cirka 20 sunde pandekager med banan ud af opskriften. Jeg har brugt en sovseske til at dosere og øse dejen op med. Jeg plejer at lave tre pandekager af gangen på panden. Jeg vender dem med en paletkniv, når dejen har sat sig, og det ene side er stegt færdig.

Hvis I ikke får spist alle pandekagerne på en gang, kan de opbevares i en beholder med låg i køleskabet. Jeg vil tro, at de godt kan holde sig i et par dage, men her hjemme plejer de ikke at holde særlig længe ;-)

Prøv også:
Bananpandekager uden mel og sukker og sunde pølsehorn.

pandekager med havregryn
banan pandekager baby
banan havregryn pandekager

Pandekager med banan

Antal 20 stk.

Ingredienser

  • 155 g banan - gerne overmoden (to små bananer)
  • 3 små æg
  • 80 g havregryn
  • 60 g hvedemel
  • 0,5-1 tsk. vaniljepulver (ren vanilje uden sukker)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1,5 dl mælk
  • En smule fedtstof

Sådan gør du

  • Skræl bananerne og kom alle ingredienserne ned i en blender.
    Blend det hele godt sammen.
    Varm en pande op - gerne en pandekagepande eller anden slip-let pande.
    Jeg kom en smule fedtstof på panden ved de første pandekager. Men bruger du en god pande kan fedtstof godt undlades.
    Brug en sovseske til at øse dejen op med. Jeg lavede tre pandekager af gangen på panden, og der blev 20 små bananpandekager i alt.
    Vend pandekagerne med en paletkniv til de er brunet på begge sider. Vend først pandekagerne når den ene side er brunet - vend dem forsigtigt og hurtigt. Så får de en fin rund form.
    Pandekagerne kan spises både varme og kolde.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk
Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar