Pæresalat med feta og karamelliserede valnødder

Pæresalat med feta og karamelliserede valnødder

Her kommer endnu en opskrift fra vores gæstemiddag i fredags. Til flæskestegen og flødekartoflerne havde jeg lavet pull apart hvidløgsbrød med smeltet ost og denne pæresalat med feta og karamelliserede valnødder.

Jeg har lavet karamel og karamelliserede nødder mange gange, og det er altså ikke så svært, som det muligvis kan lyde. Det værste der kan ske er, at karamellen brander på, for så er den uspiselig. Sådan noget brændt karamel lugter ret slemt og smager bestemt heller ikke godt. Og som du nok gætte, er det sket for mig, at karamellen er brændt på. Hvis det sker, er der kun en ting at gøre, og det er starte forfra. Ud med den brændte karamel og gør panden ren. For at undgå at karamellen bliver brændt, er det vigtigt at bruge en stor panden, (det har jeg skrevet lidt mere om under opskriften), men derudover er det ikke så vigtigt, om karamel bliver lys eller lidt mørkere. Så længe alt sukkeret er smeltet og det klistrer godt fast til valnødderne, så er det som det skal være.

Jeg har kommet blåbær i pæresalaten, fordi jeg synes det så – så flot ud med farverne. Hindbær, ribs, stikkelsbær eller jordbær vil helt sikkert også smage godt ♥

Pæresalat med feta og karamelliserede valnødder

Pæresalat med feta og karamelliserede valnødder

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 75 g valnødder uden skal
  • 55 g sukker
  • 100 g krølsalat
  • 125 g blåbær
  • 3-4 pærer
  • Græsk feta

Fremgangsmåde

  • Drys sukkeret ud på en stor pande og tænd for middelhøj varme på komfuret. Det er vigtigt, at sukkeret er godt spredt ud på hele panden, så det smelter i samme tempo.
    Gå ikke fra panden eller rør i sukkeret. Sukkeret skal have lov at smelte i rolig tempo, og uden at blive for mørkt. Jeg plejer at, løfte panden lidt, hvis jeg kan se, at noget af karamellen er ved at blive for mørk. Når alt sukkeret er smeltet og lysebrunt som karamel, kommes valnødderne på panden. Sluk for komfuret og bland valnødderne rundt i karamellen. Det skal gå lidt hurtigt, så karamellen kan nå at sætte sig på valnødderne, inden den størkner.
    Hæld de karamelliserede valnødder ud på et stykke bagepapir og adskil dem fra hinanden, så de ikke klistrer sammen.
    Skyl salaten og tør den i et viskestykke eller med køkkenrulle. Knæk salatbladene ud i små stykker og tilsæt blåbær og pærer skåret ud i både. Smuldr fetaen i små stykker hen over salaten og bland de karamelliserede valnødder rundt i salaten.
    Spis salaten som tilbehør til maden eventuelt med en god dressing til.

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Kommentarer

Pæresalat med feta og karamelliserede valnødder — 5 kommentarer

  1. Pingback: Saltkaramel - Madling.dk

    • Hej Sanne

      Jeg har en opskrift på “cremefraiche-dressing med krydderurter” på bloggen og også flere forskellige med honning og citron. Se fx. den med krydderurter og dressingen som er brugt på “rødkålssalat med æble og mandarin”.

      Jeg har ikke brugt dressing på denne salat, da jeg ikke synes det er nødvendigt :-) Den har masser af “knas” pga. nødderne, frugten tilfører sødme og fetaen gør den lidt “cremet”.

      Vh. Mie

    • Det lyder også godt med karamelliserede mandler. Det er jeg sikker på nok skal blive lækkert :-)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.