Ovnristede græskarkerner

Ovnristede græskarkerner

Sammen med drengene har vi lavet fine græskarlygter og pyntet op til Halloween.
Vi var nemlig så heldige at få foræret to kæmpe græskar af en nabo fra vejen. William og Malte var henrykte, da vi fik græskarrene, og de kunne næsten ikke vente med at gå i gang. Vi har før lavet græskarlygter, men der var Malte lidt for lille til at være med, så han legede mest ved siden af. I år havde de lige den rette alder, og de gik begge meget op i, hvordan deres græskar skulle se ud. Der blev tegnet skabeloner på papir og set adskillige små film på YouTube med græskarlygter. Maltes græskar fik firkante øjne og Williams trekanter, og de blev bare så fine. Jeg har delt et billede af lygterne på Instagram, hvis I vil se dem :-)

Tidligere har vi ikke anvendt indmaden eller kernerne fra græskarrene, og det er jo lidt synd. Indmaden kan man fx. bruge til at bage boller med eller komme i suppe. Kernerne kan man riste på panden eller i ovnen og brug som en nem og sund lille snack. Græskarkerne skal tørre en dags tid, så de ikke bliver bløde, og dagen efter skal de i ovnen. Både William og Malte var med til det hele, og dagene efter har de flere gange fået en lille skål ovnristede græskarkerner og frugt om eftermiddagen, og de er vilde med dem!

Ovnristede græskarkerner

Opskrift på ovnristede græskarkerner

Græskarkerner fra hele græskar
Olie
Fint salt

Fremgangsmåde

Dag 1.
Skyl græskarkernerne i en sigte så alt “græskar snasket” sorteres fra, og der kun er de rene græskarkerner tilbage. Spred kernerne ud på et håndklæde så de kan ligge og tørre. Skift håndklædet efter et par timer og lad græskarkernerne ligge til tørring natten over.

Dag 2.
Dagen efter er kernerne helt tørre og klar til at blive ristede. Hæld dem ud på en plade med bagepapir og hæld lidt olie over kernerne. Drys med fint salt og bag græskarkernerne i ovnen. Bagetid: cirka 15 minutter ved 200°.

Lad græskarkerne køle af og opbevar dem i en beholder med låg.

Mængde

En stor beholder ovnristede græskarkerner

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.