Ovnbagte pølser og grøntsager med krydderier

Ovnbagte pølser og grøntsager med krydderier

I sidste uge da min mor var på besøg hos os, lavede jeg denne nemme og sunde hverdagsret til os. Der er brugt en masse forskellige grøntsager og en blanding af chorizopølse og kyllingepølser. Det er mest for Maltes skyld, at jeg har tilsat kyllingepølser, da han ikke er til chorizopølser som os andre. Men i princippet kan man bruge alle former for pølser. Det kunne fx. være medisterpølse, oksepølse, chilipølser, grillpølser eller hvad man nu lige har og bedst kan lide.

Det samme gør sig gældende for grøntsagerne, der er det også bare at bruge løs af hvad man har i køleskabet og fryseren. Jeg har i opskriften længere nede skrevet de grøntsager og mængder, som jeg har brugt, men det er blot til inspiration. Alle grøntsager som er egnet til at komme i ovnen kan bruges og jo flere farver som blandes, jo flottere ser det ud.

Ovnbagte pølser og grøntsager med krydderier

Opskrift på ovnbagte pølser og grøntsager med krydderier

7 små kyllingepølser
225 g mild chorizopølse
10 kartofler
3 gulerødder
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
2 store rødløg
500 g broccoli
350 g frosne bønner
3 fed hvidløg
4 spsk olivenolie
2,5 tsk havsalt
Peber
1 tsk chiliflager
1,5 tsk paprika

Pynt: Bredbladet persille

Fremgangsmåde

Tag skindet af chorizopølsen – det ved jeg egentlig ikke, om er nødvendigt, men det kan jeg bedst lide. Skær chorizopølsen og kyllingepølserne ud i små passende stykker.

Skræl og skyl kartoflerne og gulerødderne og skær dem ud i små kvarte stykker.

Skyl og skær også de øvrige grøntsager, så de er klar til ovnen. Broccolien har jeg knækket ud i små buketter, og rødløgene er skåret ud i store både.

Skræl hvidløgene uden at hakke eller skære dem ud i små stykker.

Kom alle grøntsagerne og pølserne ud på to plader med bagepapir men sørg for at kartoflerne ligger øverst. De skal have lidt længere tid end de øvrige grøntsager, og de må gerne få et sprødt lag.

Hæld olivenolie hen over grøntsagerne og pølserne og drys med krydderierne. Kom begge plader i en forvarmet ovn ved 200° varmluft i 30-35 minutter. Slut eventuelt af med 1-2 minutter på grill funktion hvis grøntsagerne skal have ekstra sprødhed.

Pynt retten med bredbladet persille og spis den sammen med et godt brød til.

Mængde

5-6 personer

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.