
Mexicanske pandekager – en nem opskrift på ovnbagte burritos med oksekød.
Ovnbagte burritos med oksekød også kaldet pandekager med fyld er en nem og god hverdagsret. De kan laves på en halv times tid, og både fyldet og tilbehøret kan varieres alt efter hvad man synes bedst om.
Jeg har lavet de mexicanske pandekager af tortilla pandekager med majs, røde kidneybønner, cheddarost og krydderier. Ved siden af fik vi tilbehør bestående af salat, avocado, tomater og søde majs.
Jeg har først lavet en form for hummus af bønner. Hvis I ikke er til bønner, kan det selvfølgelig undlades, men da jeg synes rigtig godt om bønner, har jeg tilsat dem. Det giver også en form for smørelse til pandekagerne og kødet.
Jeg har brugt røde kidneybønner som er vendt på panden i lidt olie, og så er der tilsat en smule vand og salt. Uden salt smager bønnerne jo ikke af så forfærdelig meget.
Til kødet er der tilsat løgpulver, en mild paprika, spidskommenkommen, salt og peber. Jeg har ikke lavet det stærkt, men hvis det ønskes, kan der tilsættes ekstra godt med krydderier, en stærk paprika eller chiliflager.
Du kan også lave mexicansk pandekage med kylling eller pulled beef, eller den kan laves i vegetar udgave uden kød i. Jeg tænker, at det ville kunne smagte ret godt med ristede grøntsager fra panden i madpandekagerne.
Pandekager i ovn.
Pandekagerne er smurt med bønnerne, og så er der lagt kød og derefter et stykke cheddarost. Efterfølgende har jeg lukket tortilla-pandekagerne godt sammen og smurt dem med olie med en madpensel. De mexicanske madpandekager skal have omkring 14-15 minutter i ovnen til de har fået en smule farve og lysebrune pletter.
Jeg har en kategori på bloggen med mexicanske retter. Der linker jeg lige til, så I kan se flere opskrifter på mexicansk mad. Der er også andre opskrifter på tortillas med oksekød, en mexicansk gryderet og chili con carne.



Ovnbagte burritos med oksekød
Ingredienser
Bønner
- 1 dåse røde kidneybønner
- Olie til at stege i
- Lidt salt
- En smule vand
Pandekager og fyld
- 500 g hakket oksekød
- Smør eller olie til at stege i
- 0,5 tsk. løgpulver
- 0,5 tsk. spidskommen
- 1 tsk. mild paprika
- Salt og peber
- 100-150 g cheddar
- 8 tortilla pandekager (jeg har brugt 20 cm. med majs)
- Solsikkeolie til at pensle med
Tilbehør
- Salat
- Søde majs
- Avocado (mast og blandet med en gaffel)
- Tomat
Sådan gør du
- BønnerHæld væden fra bønnerne. Varm en pande op med lidt olie og hæld bønnerne ud på panden. Vend dem i et par minutter til de bliver godt bløde. Tilsæt lidt vand og salt. Tag panden af varmen og mas bønnerne med en kartoffelmoser eller en gaffel. Pandekager og fyldTænd ovnen på 200 grader varmluft.Brun kødet i en lille gryde og tilsæt derefter alle krydderierne. Smag kødet til og tag gryden af komfuret. Skær osten ud i 8 ikke for lange stave. Tag en pandekage af gangen og smør først bønnerne ud på pandekagen. Læg et par spiseskefulde kød og et stykke ost på kødet. Fold pandekagen i den ene ende så der laves en lukning. Fold derefter i toppen og rul så pandekagen sammen og læg den i et fad med lukningen nederst. Smør alle pandekagerne med lidt solsikkeolie og stil så fadet i ovnen. Bagetid: 14-15 minutter. TilbehørImens pandekagerne er i ovnen gøres tilbehøret klar.
Ingen kommentarer