Osteboller
Brød og boller

Osteboller

Osteboller

Osteboller – en nem opskrift på boller med ost.

Små bløde og lækre osteboller med revet mozzarella. Bollerne er gode som eftermiddagsmad til børnene, de kan bruges i madpakken eller som tilbehør til suppe.

Mine drenge er altid sultne, når de kommer hjem fra institution – meget sultne!
Ofte får de lidt forskelligt frugt og noget at drikke. Jeg synes bare ikke, at det mætter dem nok, og de spørger altid efter mere. For ikke altid at ende ud i mere frugt, kiks og figenstænger, vil jeg prøve at blive bedre til at have lidt brød og boller i fryseren eller grøntsager på køl, som er skåret og klar.

Min ældste dreng er helt vild med oste-brød, som vi har købt et par gange. Jeg tænkte derfor, at det ville være en gid idé, at lave min egen opskrift, og det blev til de her små osteboller. De er lette at tø op, kræver ingen smør eller pålæg, jeg ved hvad de indeholder, og de kan serveres sammen med et par skiver frugt eller grøntssagsstænger.

Har man ældre børn, kan de også anvendes i madpakken. Måske bare som en lille ekstra ting i madkassen, som mellemmåltid eller til frokosten for eksempel med pålæg, revet gulerødder, peberfrugt og agurkeskiver.

Jeg har kommet revet mozzarella på bollerne, men man kan også bruge revet mild cheddar eller gouda. Ostebollerne kan godt fryses. Der bliver 20 små boller ud af opskriften. Når de er kølet af på en rist efter bagning, kan du komme dem i fryseposer med en clips på. Så er det nemt og hurtigt lige at tage et par stykker op af fryseren, når bollerne skal bruges.

Prøv også:
Disse virkelig gode og luftige rosinboller

Boller med ost

Osteboller

Antal 20 stk.

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 25 g gær
  • 2 tsk. sukker
  • 1 tsk. groft salt
  • 50 g blødt smør
  • 3 spsk. yoghurt naturel
  • 400-450 g hvedemel

Topping:

  • 150 g revet mozzarella ost

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen godt rundt.
    Sæt dejen til at hæve med et viskestykke over i 30 min. Tag lidt mel på hænderne og form herefter 20 små boller. Dejen er blød og let klæbrig, så det skal gøres forsigtigt.
    Sæt boller på to bageplader med bagepapir. Tryk dem let flade og lad dem efterhæve i 20-25 min.
    Efter hævningen kommes den revet ost på toppen af bollerne, og de bages i ovnen.
    Bagetid: 7-8 min. ved 200 grader. 
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

10 Kommentarer

  • Svar A + K = ♥ 28. juni 2013 at 10:12

    Osteboller! Det har jeg ikke fået i tusind år – vi lavede dem ofte i pizza-stil, med oregano og skinke i dejen :D yum.

    – Anne

  • Svar Mie 28. juni 2013 at 19:20

    Det lyder som focaccia boller, de smager også rigtig godt :-)

  • Svar Mathilde 15. februar 2016 at 14:53

    Kan de fryses ned?

    • Svar Mie 15. februar 2016 at 15:37

      Ja, det kan de.

  • Svar Tina 13. maj 2017 at 10:02

    Kan de laves med gouda ost i stedet for mozzarella? Og kan jeg skifte yoghurt ud med noget andet?

    • Svar Mie 13. maj 2017 at 21:03

      Ja, det vil jeg mene – at gouda sagtens kan bruges.
      Du kan skifte yoghurten ud med skyr, cremefraiche, græsk yoghurt eller lignende.

  • Svar Maria 1. januar 2018 at 12:17

    Hej Mie
    Jeg har ikke groft salt.
    Kan jeg bruge fint salt?, hvis ja hvor meget?.

    • Svar Mie 1. januar 2018 at 12:27

      Hej Maria

      Jeg bruger kun sjældent fint salt. Du kan dog sagtens udskifte det grove med det fine.
      1 tsk groft salt vejer cirka 6 gram og 1 tsk fint salt vejer cirka 7 gram.

      Godt nytår.

      Hilsner fra Mie

  • Svar Line 28. januar 2018 at 19:42

    Uhm de ser lækre ud! Kan man skifte smør ud med olie?

    • Svar Mie 29. januar 2018 at 12:36

      Ja, det vil jeg tro, at man sagtens kan.

    Skriv din kommentar