orden i køleskabet
Mit køkken

Orden i køleskabet

orden i køleskabet

Teksten indeholde reklame-link

Hold orden i køleskabet – opbevaring og orden med kasser.

På Instagram har jeg et par gange vist, hvordan jeg holder orden i køleskabet. Vores køleskab ser selvfølgelig ikke altid lige pænt ud, men fordi jeg laver så meget mad, forsøger jeg at holde nogenlunde styr på det.

Det gør jeg blandt andet ved at bruge opbevaringskasser, tjekke datoer så vi får brugt det, som vi har og så har madvarerne (næsten) faste pladser i køleskabet.

Læs med her og få inspiration og tips til at få orden i køleskabet.

Først et par tips til rengøring og orden i køleskabet.

  • Hold øje med gamle varer. Sørg for at få brugt de ældste varer først for at minimere madspild. Der kommer flere tips til hvordan længere nede i teksten.
  • Tør køleskabet af jævnligt. Jeg forsøger at få gjort det hver uge. Det er lettest at tørre køleskabet af, når det næsten er tømt for varer og inden alle de nye varer til den kommende uge sættes på plads.
  • Sørg for at mælk, smør, pålæg, frugt og så videre har faste pladser og står samlet.

Kasser og bøtter til køleskabet.

De opbevaringskasser vi har i køleskabet har jeg købt i netto, men jeg ved, at man også kan købe bokse til inddeling af køleskabet her (reklame-link).
Boksene kan købes i mange forskellige størrelser og faconer. Jeg vil anbefale de gennemsigtige, så er det nemmere at se bøttens indhold, når den står i køleskabet.

Sørg for at de opbevaringskasser du vælger til maden passer ind i dit køleskab og dagligdag. Vi har kasser til smør, grøntsager, chokolade og diverse glas.

orden i køleskabet 2
opbevaringsbøtter

Skal alt frugt og grøntsager i køleskabet?

Vi har ikke løg, hvidløg og kartofler i køleskabet. Det har vi i stedet i opbevaringsbøtter i køkkenskabet, hvor de står mørkt og lidt køligt.
Tomater og bananer anbefales det heller ikke at have på køl, men det har vi altså. Der skal man gøre, som man selv synes – efter min mening.

Vi har to kasser til grøntsager + en skuffe til de lidt større grøntsager. I de to plast kasser deler jeg grøntsagerne op, så de nyeste ligger i en kasse for sig og de ældste i den anden. Det gør det meget nemmere, når jeg laver mad, og så har jeg overblik over, hvad der helst skal spises først.

Frugt har vi også på køl. Jeg gemmer altid bøtterne som de kom i og bruger dem som opdeling i skuffen. Vi har frugt nederst i køleskabet. Jeg åbner pakkerne inden, så frugten er nem at tage.

grøntsager i køleskabet
frugt i køleskabet

Faste pladser til mejeriprodukterne og pålæg.

Vi har en pålægsskuffe i vores køleskab, så alt pålæg er nemt at finde. Har du ikke sådan en i dit køleskab kan en løsning være være en af de før omtalte smarte kasser til opbevaring i køleskabet.

Gær har vi øverst i køleskabet i lågen. Der har vi en en madkasse uden låg, som der altid er gærpakker i. Har jeg en åben pakke gær, kommer jeg den i indpakningspapiret og ned i en lille beholder med låg. Så holder gæren sig bedre, når pakken er åbnet.

Mælk og yoghurt har vi på en fast hylde i en eller to rækker. De stilles i dato orden, så de ældste produkter spises først. Den mælk og yoghurt som vi er i gang med at spise af, har vi i lågen. Jeg ved godt, at nogen siger, at man ikke må opbevare mælk i lågen, da der ikke er køligt nok. Men det kommer an på køleskabet og opbygningen af det, vil jeg mene. I vores køleskab fundgerer det i alt fald fint.

Æg har ligesom de øvrige varer en fast plads, og den ældste bakke står nederst. Vi har fået et par nye opbevaringsbøtter og en af dem bruger vi til smør. Forrest står smørbart, og bagerst har vi pakker af smør.

mejeri
vores køleskab 2
kød

Drikkevarer som sodavand, danskvand, saft m.m.

De sodavand, danskvand og saft som vi er i gang med at drikke, har vi i køleskabet. Resten opbevarer vi på et rullebord med hylder ud, så det ikke fylder i køleskabet. Vi køber tit lager af drikkevarer, når der er tillbud. Om vinteren har vi sodavand stående i haven i en termokasse, så er der altid kølige drikke klar.

drikke på køl

Oprydning og sortering i fryseren.

Få ryddet op og sorteret fryseren. Her kan du printe min fryserskabelon – spar tid og penge.

Indkøb til en uge af gangen.

Er du træt af at bruge for meget tid på at handle?
Her kan du læse, hvordan vi gør – indkøb til en uge.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar