Omelet
Morgenmad

Omelet

Omelet

En mættende og lækker omelet som kan spises til morgenmad, aftensmad eller som en frokost omelet. Omeletten er klappet sammen med et par skiver tyndskåret skinke i midten. Ved siden af fik jeg agurk i skiver og tomat og som en lille dessert vindruer og friskskåret ananas i tern.

Omelet fyld.

Omeletten mætter rigtig godt synes jeg, og så kan den jo nemt varieres. I stedet for skinke kunne man også bruge laks, kylling, en rest kødsovs, bacon, kalkunbacon, grøntsager, avocado, revet ost eller skiver af en hel ost. Det smager rigtig godt at drysse lidt revet ost hen over omeletten inden den foldes sammen. Det gør jeg tit, hvis vi har en rest ost tilbage som cheddar, mozzarella eller goudaost.

Se også disse opskrifter på morgenmad:
Blåbærpandekager

Græsk yoghurt med frugt
Squashpandekager

Omelet

Omelet

Antal 1 person

Ingredienser

  • 2 æg
  • Salt og peber
  • Smør til stegning
  • Et par skiver tyndtskåret skinke

Sådan gør du

  • Pisk æggene og salt og peber sammen med en gaffel. Hæld ægge-massen ud på en pande med smør og brun omeletten på begge sider.
    Læg et par skiver skinke på midten og klap omeletten sammen.
omelet på pande

Hvordan laver man en omelet?

Jeg har lavet omeletten på en pandekagepande, så var den nemmere at vende og hang ikke fast på panden. Jeg synes ikke, at det er alle vores pander som er gode til æg, men med en pandekagepande, omelet pande eller en slip-let pande plejer det altid at gå godt. Man kan også lave omelet i ovn på en egnet pande som kan tåle de høje temperaturer i ovnen.

Denne opskrift er en omelet uden mælk, men hvis det ønskes, kan der sagtens tilsættes lidt mælk, når æggene piskes sammen. Drys eventuelt lidt friske krydderurter som purløg eller persille hen over omeletten, inden den spises.

Rester til madpakken.

Hvis du har en rest tilbage, kan du gemme den til madpakken. Det smager godt som pålæg på en skive groft rugbrød.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar