Omelet med sprød serranoskinke er en skøn nem og sund hverdagsret.
Du kan spise den med de fleste grøntsager til, og kød kan sagtens undlades, hvis man ønsker det. I stedet for serranoskinken kunne man fx. spise stegte champignoner vendt i hvidløg. Små kogte broccolibuketter, blomkål eller råkost til.
Vi fik omeletterne sammen serranoskinke som havde været en tur i ovnen først. Jeg kan så godt lide serranoskinke, og det smager virkelig godt sammen med æg. Ved siden af fik vi grøntsager, avocado og stave af goudaost. Det er en ost som vi ofte har i køleskabet. Den er god og mild og smager godt på brød sammen med boysenbærmarmelade, men den passer også godt som tilbehør til middagsretter.
Prøv også:
Små indbagte pizzaer med serrano, pesto og parmesan
Opskrift på omelet med sprød serranoskinke
100 g parmaskinke
10 æg
1,5 dl letmælk
Salt og peber
Smør til at stege i
Goudaost
Agurk
Cherrytomater
Avocado
Persille
Fremgangsmåde
Læg skiverne af parmaskinke ud på en plade med bagepapir.
Kom parmaskinken i en forvarmet ovn i cirka 10 minutter ved 200 grader varmluft.
Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med mælk, salt og peber.
Kom smør på en stor pande og varm den op.
Lav en omelet af gangen på panden. Du kan eventuelt hælde æggeblandingen op i et målebæger inden, så du kan se, hvor meget æg, der skal bruges til hver omelet.
Når omeletten er stegt færdig på den ene side, og der ikke er mere flydende æg på den side som vender op, foldes den sammen på midten og løftes over på en tallerken.
Server omeletterne sammen stave af goudaost, agurk, tomat, avocado lidt persille og de sprøde stykker serranoskinke.
Mængde
4 personer
Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram.
Ingen kommentarer