Oksegryde
Aftensmad

Oksegryde

Oksegryde

Den passer lige til vejret i dag denne her opskrift på oksegryde. Ih hvor var det koldt men også en meget smuk morgen. Alt græsset i haven var dækket af sne, og alle grenene på træer og buske var hvide af frost. Da solen stod op, blev haven lyst helt op af solens stråler. Sneen knitrede under os på vej til børnehaven og vuggestuen, og vi stoppede op flere gange, fordi William ville trampe på vandpytterne, som var dækket af is.

På sådan en kold dag er det lækkert med en skøn vinterret som denne oksegryde. Retten passer næsten sig selv, når den skal stå og simre. Der skal kun lige røres et par gange, og imens kan du forberede champignonerne og det øvrige tilbehør.

Vi fik salat til retten, men her kommer et par andre bud, som også kunne smage godt sammen med oksegryden. Store grove kartoffelbåde, forskellige grøntsagsfritter, spanske saltkartofler eller kartoffelmos med mandler.

Jeg glæder mig til denne weekend. Der skal jeg nemlig prøve noget, som jeg ikke har prøvet før. Der kommer måske et indlæg om det i næste uge, og ellers kan du følge med på Instagram, hvor der nok kommer et billede eller to ;-)
Find mig på Instagram (fra mobilen) under MADLING_DK
Rigtig god wekkend til jer alle ♥

Oksegryde

Opskrift på oksegryde

700 g oksekød
Smør til stegning
3 gulerødder
1 løg
0,5 liter madlavningsfløde 18%
En pakke cocktailpølser
Salt og peber
1 tern oksekødsbouillon
Kulør

Pynt:
400 g champignon
Smør til stegning
Rød snackpeber
Bredbladet persillle

Fremgangsmåde

Skær kødet ud i tern og brun det i smør i en gryde. Tilsæt gulerødder i tern og hakkede løg. Kom cocktailpølserne og oksebouillonen ned i gryden og hæld også fløden i. Lad retten simre i 35-40 minutter til kødet er mørt. Rør rundt et par gange undervejs. Smag til med salt og peber og tilsæt kulør.

Rens champignonerne og skær dem i helt tynde skiver. Lad dem brune på en pande i smør med en smule salt.

Server oksegryden pyntet med peberfrugt, ristede champignon og persille. Tilbehør kartoffelmos, kogte ris eller en god salat.

Mængde

4 personer

Følg med på Facebook og få besked når der er nye indlæg på Madling.dk 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar