Økodag på Lundholm gård
Dyr og dyreparker, Legepladser og gratis oplevelser, Udendørs aktiviteter

Økodag på Lundholm gård

Økodag på Lundholm gård

Økodagen er de økologiske køers forårsfest. Det er dagen, hvor køerne kommer ud på markerne efter en lang vinter i stalden. Det var første år, at vi var med til økodagen, da tidspunktet tidligere har ramt sammen med at Malte skulle sove. Nu er han blevet det ældre, og kan bedre holde sig vågen eller få lur senere på dagen.

Økodagen holdes på mange af gårdene rundt omkring i Danmark. Der er naturligvis flest gårde at vælge imellem i det jyske, men der er også en del gårde her på Sjælland. Vi valgte at tage til Lundholm gård, da den ligger tættest på os. Lundholm ligger i Skævinge, de har 120 økologiske malkekøer, og det var første år at gården afholdte økodag.

På gården

Der var et område, hvor man kunne købe mad. Der var blandt andet mulighed for at købe grillpølser, brød, muffins, lagkage og drikkevarer. Vi gik en lille tur rundt og kiggede, men køerne til maden var uendelig lange. Jeg vil gætte på, at det mindst må have taget 45 minutter eller længere at få mad. Vi havde læst, at der også skulle være smagsprøver, men det var ikke noget vi stødte på, da vi gik rundt.

På en af markerne var der et højt “tårn” af halmballer, hvor børnene kunne lege og kigge ud over området. Så var der flere maskiner og traktorer, som børn kunne få lov at komme op og sidde i. Ligesom ved maden var her også meget lange køer, og vi måtte droppe det i første omgang. Da køerne var kommet på græs skyndte vi os hen i rækken, så drengene kunne få lov at prøve at sidde i en traktor. Det var et stort hit, og for Malte var det dagens store oplevelse!

Staldene på gården var åbne, så man kunne gå rundt og kigge på køerne og endda få lov at klappe dem. De helt små kalve lå i båse, hvor de havde ro til at hvile sig.

Økodag på Lundholm gård Økodag på Lundholm gård Økodag på Lundholm gård

Køerne lukkes ud

En hel time før at køerne blev sluppet ud stod folk parate rundt om marken ved indhegningen. Vi havde taget tæppe og madpakke med, og satte os ned sammen med børnene og spiste frokost. Vi var meget heldige med vejret, solen skinnede og det var skønt at sidde og slappe af i varmen.

Præcis klokken 12.00 åbnede dørene til stalden, og ud løb de mange køer. De gned sig op af halmballerne, sprang rundt og så meget tilfredse ud med forårsvejret.

Økodag på Lundholm gård

Økodag på Lundholm gård

Økodag på Lundholm gård

Økodag på Lundholm gård

Økodag på Lundholm gård

Min anmeldelse af økodag på Lundholm gård

Desværre bærer vores oplevelse af økodagen præg af de ALT for mange mennesker. Lundholm ligger tæt på København, og har sikkert af den grund haft ekstra mange besøgende. Det ødelagde desværre en del af charmen.
Der var alt for lang tids venten på at få lov at prøve de forskellige ting. Selv ind til staldene var der ventetid, og folk gik meget meget tæt op af hinanden.

Vi forlod området en halv times tid efter, at køerne var kommet på græs, da begge drenge var trætte, og vi havde fået nok af mængden af mennesker. Desværre måtte vi igen holde i kø. Der var biler over alt, og ingen kunne hverken komme frem eller tilbage.

Jeg synes ellers, at det er en rigtig hyggelig dag med sådan en økodag. En dag hvor familien samles og naturen nydes. Men skal vi til økodag igen næste år, vil vi nok kigge efter en gård, som ligger længere væk fra København, i håb om at der er færre besøgende.

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar