Ferie med børn
Jylland

Øer Maritime Ferieby – Ebeltoft

Øer Maritime Ferieby - Ebeltoft

Et par minutters kørsel fra Ebeltoft færgen ligger Øer Maritime Ferieby. Feriebyen består af en masse firkantede feriehuse i forskellige farver. Alle husene er omgivet af vand, og der er en smuk udsigt til både vand og havnen. Så vidt jeg ved, er nogle af husene privatejet, og de resterende kan lejes gennem sommerhus-bureauer. Vi var så heldige at kunne leje et af husene igennem Sørens arbejde, som har en ferieforening.

Egentlig ville vi helst have haft vores ferie i tre uger lige i træk, men da vi i slutningen af juni fik mulighed for at leje feriehuset i Ebeltoft, slog vi til.

Feriebolig i Øer Maritime Ferieby

Huset vi boede i, havde et lyst og rummeligt køkken. Badeværelse, en spisestue, to soveværelser, en stue og på første salen og hele tre terrasser. På den mindste terrasse havde vi mulighed for at sidde i skygge, og på de to øvrige havde vi sol og den smukkeste udsigt til vandet. Hver aften så vi solnedgangen, imens vi hørte gøgen i baggrunden som kukkede.

Lige ude foran vores ene terrasse havde vi adgang til vandet. Her brugte drengene timer på at kigge på fisk og fange krabber. Der var flere andre børnefamilier lige i nærheden, og William og Malte fik hurtigt et par gode legekammerater.

I starten var jeg temmelig nervøs over, at drengene var så tæt på vandet, og de var selvfølgelig under opsyn hele tiden. Efter et par dage vænnede jeg mig næsten til, at de lå på maven med fiskenet helt uden på kanten – men også kun næsten ;-)

Øer Maritime Ferieby - Ebeltoft Øer Maritime Ferieby - Ebeltoft Øer Maritime Ferieby - Ebeltoft Øer Maritime Ferieby - Ebeltoft

Øer Maritime Ferieby - Ebeltoft

Sen dinner date for to med lasagne, tomatsalat og bobler og senere denne smukke solnedgang på terrassen ♥ 

Aktiviteter i feriebyen

I nærheden af husene lå der en restaurant, købmand, minigolf, tennisbaner, en sportshal og en svømmehal og en legeplads. Vi havde fået et kort til svømmehallen, så vi kunne benytte den så ofte vi havde lyst.

Svømmehallen var ikke så spændende men udmærket i størrelse og så videre. Men vi fik kun badet der en enkel gang. Der var så mange andre ting, vi gerne ville, og så tog vi på flere ture. Når vi ikke var på ture, lå drengene på maverne og fangede fisk og krapper. Det er lige før, jeg tror, at det var det som de nød allermest. De havde ikke behov for så meget andet end et fiskenet og en spand, så var de glade :-)

Legepladsen lå lige ved indgangen til feriebyen, og der var desværre alt for langt til at drengene selv kunne løbe der over. Det var lidt ærgerligt, men så tog vi bilen og kørte der over i stedet.

Øer Maritime Ferieby - Ebeltoft

Øer Maritime Ferieby - Ebeltoft

Øer Maritime Ferieby - Ebeltoft

Solskin og morgen-udsigt fra 1. salen. 

Øer Maritime Ferieby - Ebeltoft

Øer Maritime Ferieby - Ebeltoft

Kage-hygge og to drenge som kigger efter fisk og krabber. 

Øer Maritime Ferieby - Ebeltoft

Øer Maritime Ferieby - Ebeltoft

Øer Maritime Ferieby - Ebeltoft

Øer Maritime Ferieby - Ebeltoft

Denne her solnedgang tror jeg aldrig, at man ville blive træt af. Så fredfyldt og smukt.
Til højre ses udkigstårnet i Øer Maritime Ferieby. Her fra kunne vi se ud over hele området og havnen med de mange både. 

Ture i området

Der ligger rigtig mange gode steder i nærheden af feriebyen som egner sig til børnefamilier. Vi har blandt andet besøg Ree Park Safari, Jernhatten – Mols Bjerge og Den Gamle By som ligger i Århus. Jeg regner med, at lave en lille samlet miniguide med gode ture i Ebeltoft og omegn. Når den er skrevet færdig, kommer der et link her.

Øer Maritime Ferieby - Ebeltoft

Da vi var ved Fjellerup strand besøgte vi fiskemanden og købte fiskefars med hjem til aftensmaden. 

Min anmeldelse af Øer Maritime Ferieby – Ebeltoft

Vi havde en rigtig hyggelig uge i Ebeltoft, og så var vi mega heldige med vejret. Imens det styrt regnede der hjemme, var vi så heldige at have solskin med ganske få byger alle dage og en temperatur på 18-20 grader.

Huset vi boede i lå meget smukt og roligt. Der var masser af muligheder for leg og underholdning for børnene, og vi fik slappet af og nydt en uge i familiens tegn.

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

 • Svar Marie / krøllerier 1. august 2016 at 19:19

  Vi har lige været i sommerhus ved siden af feriebyen, og vi kom en del ved slusen og fik is. Det var så hyggeligt :)
  Og så benyttede vi købmanden til at vente morgenbrød og vi testede restauranten, som vi faktisk var fint tilfredse med!
  Dejligt sted.

  • Svar Mie 1. august 2016 at 20:32

   Det lyder hyggeligt :-) Restauranten kiggede vi lige ind i, men der var ikke så meget liv, da det var tidligt på sæsonen. Den må vi prøve en anden gang.

   God aften.

  Skriv din kommentar