
De her nuggets lavet af kyllingebrystfilet, som jeg selv har lavet til fars smager så fantastiske. Efter alle nuggets er formet er de vendt i en dej af hvedemel og forskellige krydderier. Det giver kødet masser af smag, men uden at de er stærke.
Har du prøvet at lave hjemmelavede nuggets?
De lækreste sprøde nuggets
I denne nuggets opskrift skal kyllingen friturestegs i olie til alle nuggets er helt sprøde og gyldne. Det tager en del forberedelsestid, men det er altså besværet værd, kan jeg godt love jer. De er meget bedre end de færdigkøbte kyllingenuggets, som man kan få i dagligvarebutikkerne.
Se flere nuggets opskrifter ved at bruge søgefeltet på siden eller kigge i kategorien aftensmad. Her finder du flere andre varianter samt mere inspiration på aftensmad til både hverdag og weekend.

Nuggets
Ingredienser
Kyllingefars
- 6 kyllingebrystfileter
- 1 tsk groft salt
- Peber
- 1,5 spsk hvedemel
Panering
- 150 g hvedemel
- 1 tsk lys Marizena sovsejævner
- 3 tsk bagepulver
- 1,5 tsk groft salt
- 2 tsk mild paprika
- 0,5 tsk cayennepeber
- 1 tsk hvidløgspulver
- 3,5 dl danskvand
Fritering
- 1-1,5 liter fritureolie
Sådan gør du
- KyllingefarsSkær kyllingen ud i store tern og kom dem ned i en foodprocessor. Her skal kyllingen blendes så den får konsistens som kyllingefars. Tilsæt salt og peber til farsen og rør det godt rundt med en ske. Sæt faren i køleskabet imens paneringen tilberedes. PaneringRør alle de tørre ingredienser sammen og tilsæt derefter danskvand lidt af gangen imens der piskes med et piskeris. Der skal piskes til dejen er fin og uden klumper. Form farsenTag farsen ud af køleskabet og form alt kødet til små nuggets. FritureVarm olien op i en gryde til 180 grader, mål med et køkken- eller bolsjetermometer. Imens olien varmes op klargøres de første nuggets ved at vende dem i paneringen. Kom dem i den varme gryde til de er gylde og sprøde og læg dem på et par stykker køkkenrulle. Fortsæt med næste portion til alle nuggets er lavet.


Hvilken olie til friturestegning?
Til friturestegning kan der bruges en fritureolie som ofte er en blanding af solsikkeolie og rapsolie. Du kan enten købe en færdigblandet fritureolie eller lave din egen blanding. Når du varmer olien op, får du det bedste resultat ved at måle temperaturen på olien. Det kan du gøre med et køkkentermometer eller et bolsjetermometer. Jeg har et infrarødt digitalt termometer, som er ret smagt, når der skal måles for eksempel olie, karamel eller chokolade.
Tilbehør til kyllinge nuggets
Hjemmelavede nuggets kan spises sammen med pomfritter, men de kan også bruges i pitabrød, eller som vi gjorde det til madpandekager. Vi kom dem i majspandekager med fyld af salat, dressing og avocado i. Mums det smagte godt, og så var det lidt anderledes end den helt klassiske med kylling og fritter.
Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.
Ingen kommentarer