Nice cream med banan og jordbær
Kage og dessert

Nice cream med banan og jordbær

Nice cream med banan og jordbær. En lækker hjemmelavet bananis lavet af frosne bananer og jordbær, en smule mælk og peanutbutter.
Jeg har toppet min nice cream med mørk chokolade og friske jordbær. Det synes jeg, er den allerbedste topping, men man kan også bruge fx. hindbær, bananskiver, kokoschips, tynde skiver af nektariner, hakkede nødder eller ekstra peanutbutter.

Nice cream er is lavet af frossen frugt. Der kan tilsættes både mæk, rismælk, soyamælk alt efter hvad man synes bedst om. Der skal dog kun tilsættes en lille smule mælk, da isen er mest lækker, hvis den bliver lidt tyk og cremet. Nice cream er perfekt som en sundere og kølende is på varme dage, men det smelter ret hurtigt og skal derfor spises med det samme. Udover denne nice cream med banan og jordbær kan man også lave varianter med banan og kakao, mango, hindbær og flere andre lækre slags hjemmelavet frugt-is.

Bananerne som skal bruges til nicecreame skal være frosne. Jeg plejer, at skrælle og fryse overmodne bananerne ned i fryseposer. Inden skærer jeg dem over i mindre stykker, så de er klar til brug til smoothies eller nice cream, efter at de har været i fryseren.

Nicecream kan laves i en foodprocessor eller i en blender af god kvalitet. Hvis din blender ikke er så kraftig, kan det være en idé at tø bananerne lidt op først, så blenderen bedre kan få fat. Jeg synes dog det er bedst at taget låget af blenderen og røre i frugten og så blende igen. Så bliver bananisen mest cremet – læs mere om det under selve opskriften.

Se flere opskrifter på smoothie her og hjemmelavet is.

Nice cream med banan og jordbær
Nice cream med banan og jordbær
Nice cream med banan og jordbær

Nice cream med banan og jordbær

Antal 2 personer

Ingredienser

  • 300 g frosne bananer
  • 65 g frosne jordbær
  • 1 spsk. mælk
  • 1 tsk. peanutbutter

Pynt:

  • Mørk chokolade
  • Et par friske jordbær, hindbær eller bananskiver

Sådan gør du

  • Hak chokoladen så den er klar og skyl og skær et par jordbær til pynt ud i små passende stykker.
    Kom de frosne jordbær ned i en sigte og hæld kogende vand ned over dem.
    Kom mælken ned i bunden af blenderen (eller foodprocessoren) og tilsæt peanutbutter, de forsne bananer og frosne jordbær.
    Blend det langsomt sammen. Blenderen skal være ret kraftig for at kunne blende de frosne frugter. Hvis blenderen ikke kan få fat, kan du lade bananerne tø lidt op eller tage låget af blenderen og røre rundt, lå på for derefter at blende igen. Selv om vi har en ret god blender, måtte jeg stadig stoppe 2-3 gange for at røre og så tænde igen. Så snart du kan se, at frugten er ved at blive cremet og ligne is, skal du stoppe ellers bliver din nice cream for tynd.
    Kom isen i to små skåle og pynt med chokolade og jordbær.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar