Nemme fastelavnsboller med chokoladecreme og Daim
Kage og dessert

Nemme fastelavnsboller med chokoladecreme og Daim

Nemme fastelavnsboller med chokoladecreme og Daim

Det kan være noget tidskrævende at lave hjemmelavede fastelavnsboller, og så er det heller ikke helt nemt. Men disse nemme fastelavnsboller med chokoladecreme og Daim kan alle være med på. De er lavet af færdigkøbte fastelavnsboller som er piftet op med lækkert hjemmelavet fyld.

Fastelavnsboller med creme

De færdige fastelavnsboller som jeg har købt indeholdt cremefyld. Derudover lavede jeg en chokoladecreme af piskefløde og Daim, og så pyntede jeg med kako-glasur og et stykke Daim chokolade. Fyldet er ikke spor svært at lave og kræver ikke særlig lang tid.

Hvis du hellere vil lave fastelavnsboller med bær, kan der i stedet laves fyld af flødeskum og friske bær som hindbær, brombær eller blåbær. Du kan også bruge andre slags chokolade end Daim som for eksempel mørk chokolade, mælke chokolade, chokolade med nødder eller andre typer af chokoladebarer.

Nemme fastelavnsboller med chokoladecreme og Daim

Antal 4 stk.

Ingredienser

  • 1 pakke frosne fastelavnsboller fx fra Hatting
  • 1 æg til at pensle med

Chokoladecreme og Daim

  • 250 ml piskefløde
  • 100 g mørk chokolade
  • 4 stk. Daim (dem af normal størrelse)

Glasur

  • Flormelis
  • Kakaopulver
  • Vand

Sådan gør du

  • Kom bagepapir på en plade og varm ovnen op til 190 grader.
    Læg de fire fastelavnsboller på pladen med god plads imellem.
    Pisk ægget sammen med en gaffel og pensl bollerne.
    Når ovnen er varm sættes pladen i midten af ovnen i cirka 18 minutter. Bagetiden afhænger af ovnen.
    Tag fastelavnsbollerne ud af varmen når de har fået en fin gylden farve. Lad dem køle af (jeg satte dem uden for) imens fyldet tilberedes.
    Pisk fløden til en let flødeskum. Smelt chokoladen i mikroovnen eller i et vandbad og lad den køle af i et minuts tid inden den hældes ned i skålen med flødeskum. Rør chokoladen ud i flødeskummet med en ske og pisk derefter ganske kort.
    Hak Daim chokoladen i helt små stykker (hak det meget fint hvis der skal bruges sprøjtepose og tyl). Gem fire stykker Daim til pynt.
    Når fastelavnsbollerne er kølet helt af skæres de forsigtigt over på langs med en brødkniv.
    Kom chokoladecremen på bunden af hver fastelavnsbolle. Der kan enten bruges en ske eller en sprøjtepose med tyl. Jeg valgte den hurtige løsning med en ske.
    Kom toppen af fastelavnsbollen på og lav glasur ud af flormelis, kakaopulver og vand. Læs nærmere i teksten om brug af koldt eller varmt vand.
    Kom glasur på fastelavnsbollerne og sæt et stykke Daim.
    Sæt fastelavnsbollerne i køleskabet i en halv times tid inden de spises.
nemme fastelavnsboller
Nemme fastelavnsboller daim
fastelavnsboller

Nemme fastelavnsboller med chokoladecreme og Daim

Som nævnt i opskriften har jeg brugt fastelavnsboller fra Hatting. Der findes flere forskellige andre mærker, og det er ligegyldigt hvilke det er, så længe de er lavet af en wienerdej og der er lidt creme i. Fastelavnsbollerne skal ikke tøes op først, men blot i ovnen imens de er frosne.

Se flere opskrifter til fastelavn her.

Glasur med koldt eller varmt vand

Glasur kan laves med både koldt og varm vand. Bruges der koldt vand bliver glasuren mere mat i det, og med kogt vand bliver den blank. Jeg synes ikke, at det har nogen betydning for smagen om man laver det på den ene eller anden måde. Men det ser pænest ud, når glasuren er blank, og så får den heller ikke lige så nemt knæk.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar