Nem risalamande
Kage og dessert

Nem risalamande

Nem risalamande

Opskrift på risalamande – hurtig og nem ris a la mande på 10 minutter.

Opskrift på nem risalamande med kirsebærsauce og mandelsplitter som kan laves af en rest risengrød eller en færdigkøbt grød.

William ville så gerne have risalamande i weekenden. Men jeg havde ikke tiden til at lave det helt fra bunden af. Så det blev en hurtig variant med færdig risengrød, købte mandelsplitter og kirsebærsauce. På den måde tog det mig ikke mere end 10 minutters tid at få lavet dessert, og det smagte faktisk ganske udmærket.

Når man laver risengrød til risalamande, skal det koges uden salt. Men hvis man gerne vil lave en hurtig ris a la mande, så kan man godt bruge resten af risengrøden fra dagen før eller en færdigkøbt grød. Risengrøden skal røres sammen med piskefløde som er pisket til en luftig flødeskum, og så skal det smages til med sukker og vaniljesukker. Du kan også bruge vanilje fra en vaniljestang eller ren vanilje.
Når risalamanden er rørt sammen skal der hakkede mandler i. Enten kan du smutte dem selv, købe færdig smuttede mandler eller endnu nemmere at købe mandelsplitter. Så er det bare at tilsætte mandler og røre det hele sammen.

Der bliver 6 portioner ris a la mande ud af opskriften. Jeg har hældt den på glas, men man kan selvfølgelig også bare komme det i en stor skål uden at portionsanrette.

Jeg kan bedst lide kold kirsebærsauce, så jeg varmer den ikke. Jeg synes ikke rigtigt, at det passer med den varme sauce, og allerhelst vil jeg have at saucen er køleskabskold. Nu er Søren og William faktisk også begyndt at spise det koldt, så det gør det jo bare endnu nemmere at lave risalamande ;-)

Se mange flere juleopskrifter og julekager her: Jul

ris ala mande
ris a la mande opskrift

Nem risalamande

Antal 6 portioner

Ingredienser

  • 700 g kold risengrød (kan købes færdig)
  • 2 dl piskefløde
  • 2 tsk. sukker
  • 4-5 tsk. vaniljesukker
  • 100 g smuttede mandler eller mandelsplitter (kan købes færdige)
  • Kirsebærsauce

Sådan gør du

  • Kom den kolde risengrød ned i en skål.
    Pisk fløden til en lugtig flødeskum og vend flødeskum og grød sammen med en ske.
    Tisæt sukker og vaniljesukker og smag risalamanden til. Tilsæt eventuelt mere sukker og vanilje efter smag og behag.
    Hak mandlerne ud i små stykker hvis ikke du har købt "færdige" mandelsplitter.
    Rør de fleste af mandelsplitterne ud i risalamanden men gem nogen til pynt.
    Kom risalamanden i seks små skåle eller glas. Stil glassene i køleskabet med husholdningsfilm over til desserten skal spises.
    Kom kirsebærsauce på øverst og pynt med mandelsplitter.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar