Nem pizzadej
Brød og boller

Nem pizzadej

Nem pizzadej

Pizza dej med Tipo 00 hvedemel. En nem pizzadej både at lave og at arbejde med.

Jeg har efterhånden lavet denne her hjemmelavet pizzadej mange gange. Det er en enkel og nem pizzadej. Dejen bliver luftig og elastisk, og så er den nem at arbejde med. Dejen klistrer ikke, og der skal kun bruges få ingredienser. Tidligere brugte jeg almindelig hvedemel, når jeg bagte pizzabunde, men der må jeg tilstå, at pizzaerne bliver meget bedre med Tipo 00 hvedemel.

Jeg bruger opskriften her, både når jeg laver hjemmelavede pizza som skal bages i ovnen og pizzaer på grillen. Bunden bliver dejlig sprød på grillen og får en skøn smag. Så det er også en opskrift som egner sig til pizzadej på grill.
Den er bare god, og derfor vil jeg nok ikke ændre så meget på opskriften fremover. Jeg er et par gange blevet spurgt om, man kan bruge groft mel i stedet for eller erstatte noget af melet med groft mel. Det kan man naturligvis godt, men det betyder så også at bunden får en anden konsistens. Jeg synes godt at pizzabunde bagt med for meget groft mel kan blive tørre og for kompakte, men det er jo smag og behag.

Jeg har flere andre pizzadej opskrifter på bloggen. Prøv fx. langtidshævet pizzadej eller nem pizzadej med rugmel. Her er noget af hvedemelet udskiftet med rugmel for en grovere bund.

Der bliver to store hjemmelavede pizzaer ud af opskriften, eller tre du laver tynde bunde. Du kan se mange flere pizza opskrifter ved at søge på “pizza” i søgefeltet eller kigge under opskrifter.

Her følger lidt inspiration til hjemmelavet pizza og brugerboller bagt med Tipo 00 hvedemel.
Små pizzaer med æg og bacon
Hvid pizza med kartoffel og rosmarin
Pizza med parmaskinke og rucola
Pizza med cocktailpølser
Burgerboller med italiensk hvedemel

Pizza dej

Nem pizzadej

Antal 2 store pizzaer

Ingredienser

  • 3 dl koldt vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. havsalt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 500 g Tipo 00 hvedemel (italiensk hvedemel) + lidt ekstra til når pizzaerne skal formes

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt sukker, salt og olivenolie. Tilsæt melet lidt af gangen og rør det hele godt sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at ælte dejen. Den skal æltes, til den er helt glat og ensartet. Sæt dejen til at hæve i 45 minutter med et viskestykke over skålen.
    Del dejen i to dele og drys lidt mel ud på bordet og på kagerullen. Rul begge klumper dej ud til to store pizzaer og læg dem på to plader med bagepapir. Jeg lavede mine pizzaer nogenlunde runde, men dejen kan også trækkes, så den passer til bagepladen, afhængig af hvor tynd en bund man ønsker.
    Hvis du laver tynde bunde, kan der godt blive tre pizzaer ud af dejen. 
    Kom tomatsauce og det ønskede fyld på pizzaerne og kom dem i ovnen.
    Bagetid: 15-17 minutter ved 225° (varmluft). Bagetiden afhænger af ovnen.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

3 Kommentarer

  • Svar Mie 30. august 2016 at 13:32

    Hej Annette

    Jeg tænker umiddelbart at både frys og langtidshævning vil “ødelægge” dejen. Selve pizzaerne med fyld eller de bagte pizzabunde kan godt fryses, det har jeg forsøgt mig med.

    Skriv meget gerne tilbage, hvis du prøver at fryse dejen eller at lave den dagen i før. Så vil jeg lave en note her i opskriften :-)

  • Svar Tina M 22. februar 2017 at 11:57

    Hejsa!
    Skal lave mini pizzaer i morgen til fødselsdag. Kan de godt stå færdiglavede på enten køkkenbord eller i køleskab i et par timer inden de bages? Eller vil de så efterhæve for meget?

    Kh Tina :o)

    • Svar Mie 22. februar 2017 at 12:06

      Hej Tina

      Det tror jeg sagtens, at de kan. Hvis du kommer fyldet på, ville jeg vælge at komme dem i køleskabet eller stille dem koldt fx. på en altan eller udestue.

      Rigtig god fødselsdag i morgen.

      Kh. Mie

    Skriv din kommentar