Nem og lækker mexi-salat

Nem og lækker mexi-salat

Jeg er stor fan af måltidssalater, og så må de selvfølgelig meget gerne være lækre og nemme. Det synes jeg at denne salat er, og derfor har jeg kaldt opskriften for nem og lækker mexi-salat.

Bunden består af salatblade som er toppet med oksekød, majs, tomater, rødløg, ost og avocado.
Salaten er nem og hurtig at lave, og der skal ikke bruges så mange ingredienser.
Jeg havde ingen salsa, men det ville sikkert smage godt at tilføje, ligesom jeg tror sorte bønner eller kidneybønner også ville.

Opskriften er beregnet til to personer, og er der rester, kan de sagtens gemmes. Resterne holder sig dog bedst, hvis salaten og kødet ikke er blandet sammen – ligesom avocadoen først skal skæres ud, lige inden den spises.

Se også: Cæsarsalat med kylling og bacon og salat med avocado og crispy kylling.

Nem og lækker mexi-salat

Opskrift på nem og lækker mexi-salat

400-500 g hakket oksekød
Smør til at stege kødet
Salt og peber
1 tsk spidskommen
1 tsk sød paprika
Salatblade fx. romainesalat
4 spsk majs
2 store tomater
1 halvt rødløg
Revet mozzarellaost
Persille
1 avocado
Creme fraiche

Fremgangsmåde

Smelt smørret på en stor pande og brun kødet på panden.
Tilsæt salt og peber samt spidskommen og paprika. Det er cirka mængder jeg har skrevet i opskriften, så det kan godt være, at der skal tilsættes lidt mere.
Lad kødet stå på komfuret ved helt lav varme imens salaten gøres klar.

Skyl salaten og knæk den over i mindre passende stykker og anret det på to tallerkener.
Kom kødet på og derefter majs, tomater skåret i skiver og hakkede rødløg.
Kom ost på salaten og lidt persille hvis du ligesom mig er glad for persille.

Åben avocadoen og skær begge halvdele ud i skiver som anrettes på tallerkenerne sammen med creme fraiche

Mængde

Nem og hurtig mexi-salat til 2 personer

Følg Madling.dk på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *