Nem kyllingesalat med kogt kyllingefilet
Salat

Nem kyllingesalat med kogt kyllingefilet

Nem kyllingesalat med kogt kyllingefilet

Opskrift på nem kyllingesalat lavet med kogt kylling.

Forleden aften lavede jeg en nem kyllingesalat med kogt kyllingefilet til Søren og mig.
I stedet for at stege kyllingen på panden prøvede jeg at koge den. Det har jeg gjort flere gange med hele kyllinger blandt andet til suppe – men ikke med kyllingefilet. Det blev faktisk ret godt, og så var det super nemt. Efter kyllingefileterne var kogt i 20-25 minutters tid brugte jeg to gafler til at tage kødet fra hinanden. Så kommer det til at ligne pulled chicken  bare med “ren” kyllingekød uden krydderier. Uden tilbehør smager kyllingen ikke af så meget, men til en salat eller i en sandwich passer det rigtig godt. Jeg tror også, at det ville smage godt med kogt kylling til kylling i karry. Det må jeg få afprøvet næsten gang, vi skal have det.

Udover kylling kom jeg også forskellige grøntsager i salaten, lidt græsk feta, grøn pesto og ristet og saltet cashewnødder. Det giver altid lidt ekstra til salaten at komme nødder eller kerner i. Det kan fx. være mandler, hasselnødder, pinjekerner, græskarkerner eller solsikkekerner.

Hvis du har prøvet min opskrift på nem kyllingesalat med kogt kyllingefilet så skriv meget gerne i kommentarfeltet, hvad du synes om den?
Du kan finde mange flere salatopskrifter i kategorien salat samt i de her links.

Flere lækre salater:
Spinatsalat med jordbær og balsamico – en skøn og sommerlig salat.
Cremet pastasalat med broccoli, bacon og cheddarost.

Nem kyllingesalat med kogt kyllingefilet

Nem kyllingesalat med kogt kyllingefilet

Nem kyllingesalat med kogt kyllingefilet

Antal 2 personer

Ingredienser

  • 2 kyllingebrystfileter + salt
  • Rucolasalat
  • Agurk
  • Cherrytomater
  • Peberfrugt
  • Ærter
  • Græsk feta
  • Pesto
  • Ristet og saltet cashewnødder

Sådan gør du

  • Hæld vand og lidt salt i en gryde og sæt vandet til at koge.
    Når vandet koger, skrues der ned på middel varme, og kyllingefileterne kommes i gryden.
    Lad kyllingen koge i 20-25 minutter til kødet er hvidt og mørt (kogetiden afhænger af fileternes størrelse). Tjek eventuelt undervejs om kyllingen er gennemkogt. 
    Brug to gafler til at trække kødet ud i mindre stykker og lad det køle af inden anretning.
    Skyl og hak grøntsagerne og anret dem på tallerkener sammen med kyllingen. Kom fetaost hen over salaten, ristet og saltet cashewnødder og grøn basilikumpesto.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar