Nem chokoladekage
Kage og dessert

Nem chokoladekage

Nem chokoladekage

Nem chokoladekage – opskrift på en lækker svampet chokolade kage.

Nem chokoladekage en meget lækker blød og svampet chokoladekage som vi er rigtig vilde med herhjemme. Det er en nem kage både at røre sammen og bage, og så kan den godt bages dagen inden, den skal spises. Det synes jeg er praktisk, når vi skal have gæster, da der tit er så meget andet at se til både med maden og huset.

Efter kagen er bagt skal den køle af på køkkenbordet. og så kan den sættes i køleskabet med et låg over springformen til dagen efter. Så får kagen lov at sætte sig, men bliver på ingen måde tør og kedelig. Den er stadig helt blød og svampet i konsistensen, og skal det være ekstra lækkert kan man spise kagen med vaniljeis og friske bær til.

Jeg har brugt en 70% mørk chokolade til kagedejen. En chokolade med et lavere kakaoindhold kan også bruges. Men jeg synes, at kagen bliver bedst, når der bruges chokolade på mindst 55%. Jeg har tilsat en lille smule salt i dejen, så man lige kan ane den salte smag i kagen. Det passer rigtig godt sammen med den søde smag fra sukkeret og chokoladen.

Til at bage min chokoladekage opskrift har jeg brugt en 26 cm. springform. Det giver en stor kage som giver cirka 10 stykker. Kagen er ikke særlig høj men den er tilpas og har en skøn og intens chokoladesmag.

Prøv også denne chokolade pavlova med flødeskum og bær.

Hvis du har spørgsmål til opskriften(erne), kan du skrive til mig i kommentarfeltet under opskriften. Jeg vil selvfølgelig også meget gerne høre, hvis du har prøvet at bage kagen. Vi synes, den er noget så lækker, og jeg har lovet Søren, at jeg vil bage den, næste gang vi skal have gæster.

Blød chokolade kage
Opskrift nem chokoladekage
Nem kage

Nem chokoladekage

Antal 10 stk.

Ingredienser

  • 200 g mørk chokolade (jeg har brugt 70%)
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  • 35 g hvedemel
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids groft salt

Sådan gør du

  • Smelt smør og chokolade i en lille gryde og hæld det ned i en skål.
    Tilsæt sukker og rør det sammen. Kom æggene i en af gangen og rør igen.
    Hæld melet, bagepulveret og saltet ned i skålen og vend det rundt i dejen.
    Kom bagepapir ned i en springform. Jeg har brugt en 26 cm. springform til kagen.
    Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 22 minutter. Bagetiden afhænger af ovnen. Du kan teste om kagen er færdig ved at stikke en kødnål eller skarp kniv ned i midten af den med et lille prik. Kagen skal være svampet men ikke flydende.
    Lad kagen køle lidt af inden den sættes i køleskabet. Læs mere om anretning og afkøling af kagen længere oppe i teksten.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar