For tiden spiser jeg meget ofte hjemmelavet æggesalat eller røræg til frokost. Så får jeg rugbrød eller en bolle ved siden af sammen med grøntsager eller en salat.
I det hele taget er vi alle fire ret glade for æg. Dog har vi hver vores præferencer til hvordan æggene skal tilberedes. Men vi er en familie som er glade for æg, og jeg bruger tit æg i madlavningen. Hvis vi boede på landet eller havde lidt mindre at se til, ville jeg gerne have høns. Det kunne være så hyggeligt at kunne gå ud i hønsehuset i haven og hente “hjemmelavede æg”.
Denne her opskrift på nem æggesalat er den jeg plejer at bruge til frokost. Den er enkel og hurtig, og så synes jeg, at den smager godt. Som jeg nævner nede i opskriften, kan der eventuelt tilsættes karry for mere smag. Det plejer jeg ikke at gøre, da jeg bedst kan lide den helt enkle udgave.
Som et lille ekstra tip kan jeg nævne at æggesalaten også smager godt i lune tortilla-pandekager eller i pitabrød sammen med salat, agurk, tomat og rødløg. Det har vi fået et par gange, og det kan børnene også rigtig godt lide.
Andre gode opskrifter med æg: ægge-toast med skinke og salat – små pizzaer med æg og bacon – æggepandekage med parmaskinke og salat med spejlæg.
Nem æggesalat
Ingredienser
- 2 æg
- 1 spsk. god fed mayonnaise (fx. den økologiske på pose fra levevis)
- 0,5 spsk. creme fraiche
- Salt og peber
- Eventuelt karry
Sådan gør du
- Kom æggene ned i en lille kasserolle med vand og tænd for højeste varme på komfuret.Når vandet koger skrues der lidt ned for varmen og æggene koger videre i 8-9 minutter.Når æggene er færdigkogt og kølet lidt af pilles skrælles af dem.Kom de pillede æg ned i en lille skål med mayonnaisen og creme fraichen og brug en gaffel til at røre æggesalaten sammen.
Følg Madling.dk på Facebook – Instagram – Bloglovin’.
2 Kommentarer
Uhm det ser lækkert ud, det tror jeg vil prøve i morgen til frokost. Har ofte svært ved at finde på noget til frokost. Da jeg ikke så vild med alm pålæg
Tak og dejligt at høre at du kan bruge opskriften :-)