Naanbrød
Brød og boller

Naanbrød

Naanbrød

Jeg bagte skønne og duftende naanbrød med nigellafrø i går til vores aftensmad.
Dejen lavede jeg om eftermiddagen, så brødene var klar til at blive bagt, inden vi skulle spise. Der duftede så skønt af brød i hele huset, og jeg havde helt glemt hvor godt nigellafrø både dufter og smager. Nigellafrø kan bruges på samme måde som sesamfrø fx. i risretter, salater eller på brød. Frøene bliver også kaldt “jomfru i det grønne”, det kan jeg huske, at vi kaldte dem i mit barndomshjem.

Til naanbrødene havde jeg lavet en stor tallerken med ærteskud, peberfrugt, tomater og agurk. Derudover var der hakket oksekød til, som jeg havde svitset på en pande med salt, peber og paprika. Vi kom kødet ovenpå brødene og derefter grøntsager og creme fraiche. Det smagte rigtig skønt, og imens vi spiste, fik jeg flere ideer til, hvordan retten ganske nemt kan varieres.

Naanbrødene kan genopvarmes eller bare spises kolde i madpakken. Hvis de genopvarmes, skal de kun lige have et par minutter i ovnen eller på en brødrister.

Naanbrød

Opskrift på naanbrød

2 dl mælk
35 g gær
1 tsk sukker
1 æg
150 g creme fraiche 9%
50 g olie + 1 spsk olie til hævning
1,5 tsk havsalt
650 g hvedemel
Nigellafrø + olie til pensling

Fremgangsmåde

Lun mælken (den skal være håndvarm) og rør gæren ud i mælken sammen med sukkeret. Lad blandingen stå i 10 minutter til der dannes bobler i mælken.

Tilsæt ægget, creme fraiche, olie (50 gram) og saltet. Rør det godt sammen – eventuelt ved brug af en køkkenmaskine. Tilsæt melet lidt af gangen imens der røres. Dejen skal røres til den er helt samlet og blød.

Hæld 1 spsk olie over dejen og sæt den til at hæve i 2 timer med køkkenfilm over skålen.

Efter dejen har hævet deles den i 12 nogenlunde lige store stykker. Kom en smule mel ud på køkkenbordet og tag et stykke dej af gangen – som rulles fladt med en kagerulle.
Dejen er nem at arbejde med, og den klistrer ikke.

Læg naanbrødene på plader med bagepapir. Der kan være fire brød på hver af mine plader.
Pensl brødene med olie og drys dem med nigellafrø.

Bag naanbrødene i en forvarmet ovn. Bagetid: 8-10 minutter ved 250° varmluft.

Mængde

12 styk naanbrød

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.  

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar