Musliboller
Brød og boller

Musliboller

Musliboller

Nemme hjemmebagte musliboller med nødder og kerner.

Måske kender du min opskrift på koldhævede boller med havregryn. Dem ved jeg mange af jer har prøvet, og det er en opskrift, som jeg også selv bruger meget ofte, når der skal bages i weekenden. Bollerne bliver nemlig så gode og luftige og med en let sprød bund.

Derfor fik jeg lyst til at lave dem i en anden variant nemlig disse musliboller. Jeg har justeret lidt på mængden af ingredienser, og så har jeg tilsat en mysli med nødder og kerner. Der var også rosiner i og havreflager. Brug den musli som du synes bedst om. Det er ikke så vigtigt lige hvilken, så længe der er en god mængde af havregryn – og så skal det ikke være granola eller knasende müsli.

Lækre koldhævede musliboller

Bollerne kan spises til morgenmad, til eftermiddagskaffe eller som fødselsdagsboller. De er nemme at bage og kan fryses – læs mere om det under opskriften.

Musliboller

Musliboller

Antal 14 stk.

Ingredienser
 

 • 6 dl vand
 • 15 g gær
 • 1 tsk honning
 • 1 dl solsikkeolie
 • 4 dl mysli (læs nærmere øverst i teksten)
 • 650 g hvedemel
 • 1,5 tsk. groft salt
 • Mælk til at pensle med

Sådan gør du
 

 • Om aftnen
  Rør gæren ud i vandet.
  Tilsæt honning og olie og rør igen.
  Hæld myslien i og rør rundt. Kom derefter melet i lidt af gangen imens der røres. Jeg har rørt dejen på en køkkenmaskine.
  Tilsæt saltet og rør det ud i dejen.
  Dejen er rørt færdig, når den slipper dejkrogen og den er helt ensartet og blød. Du kan godt røre dejen i hånden også, så længe du er ret grundig.
  Sæt dejen til at hæve i køleskabet natten over med en pose lukket om skålen eller husholdningsfilm.
  Dagen efter
  Tænd ovnen på 220 grader varmluft og lad den varme helt op.
  Kom bagepapir på to plader og brug to spiseskeer til at lave bollerne med. Dejen skal ikke æltes eller formes men løftes "i klatter" over på pladen.
  Brug en madpensel til at pensle bollerne med.
  Bag bollerne i cirka 18-19 minutter til de har en lysebrun bund. Bagetiden afhænger af ovnen.
  Jeg bager ofte en plade af gangen i midten af ovnen. Så synes jeg at bollerne bliver bedst og får bedst varme. Men hvis du ved at din ovn sagtens kan bage to plader af gangen fint, så kom bare begge plader ind.
  Lad bollerne køle af på en bagerist inden de spises. Se mere om afkøling af bollerne og frysning i teksten.
Har du prøvet denne opskrift?Følg med på Instagram eller send en kommentar nederst på siden
müsliboller
koldhævede muslibolle
opskrift musliboller
boller

Hvad er der i musliboller?

Som nævnt tidligere kan der bruges mange slags mysli. Til mine mysliboller har jeg brugt en mysli med nødder, frugt og kerner. Du behøver ikke at bruge en færdig købt müsli men kan også blande din egen ud af for eksempel havregryn, rosiner, hasselnødder, mandler, kokoschips, tranbær, dadler, bygflager, bananchips eller chokolade.

Kan muslibollerne fryses?

Muslibollerne kan godt fryses. Efter bagning skal bollerne køles af på en rist. Når de er kolde kan de kommes i fryseposer med en clips på og så i fryseren. Når bollerne skal spises, kan de enten tø op på køkkenbordet, eller de kan lunes ganske kort i en mikroovn.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar