Müslibarer med cornflakes

Müslibarer med cornflakes

I sidste uge da der var “tak for i år komsammen” i Williams klasse, havde jeg bagt en stor omgang müslibarer med cornflakes. Jeg havde lavet så mange kager og pølsehorn på det seneste, så jeg havde lyst til at bage noget andet. Der var et par af de andre forældre som havde bagt boller og kager, så det passede heldigvis fint med, at jeg medbragte müslibarer.

Jeg har lavet müslibarerne før i flere andre varianter, og de plejer at være et hit herhjemme. Der bliver 8-10 barer ud af opskriften, så det er tit at jeg laver dobbelt portion, når jeg laver dem. De kan sagtens holde sig friske og sprøde i et par dage, hvis man da ikke, når at spise dem inden ;-)

Jeg har kommet lidt mørk chokolade på müslibarerne, da de var afkølet. Det smager ret godt sammen med den salte smag fra nødderne. Chokoladen kan undlades eller skiftes ud med en lysere chokolade, hvis man mere er til det.

Opskriften på hjemmelavede müslibarer lavet med Rice Krispies kan ses i linket.

Müslibarer med cornflakes

Müslibarer med cornflakes

Müslibarer med cornflakes

Müslibarer med cornflakes

Müslibarer med cornflakes

Antal 8 stk.

Ingredienser

  • 75 g mandler
  • 60 g saltede peanuts
  • 30 g cornflakes
  • 50 g havregryn
  • 25 g hørfrø
  • 0,5 tsk. groft salt
  • 25 g farin
  • 85 g honning

Pynt:

  • 40 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  • Hak mandlerne og peanutsene groft med en kniv.
    Smelt farin og honning i en lille gryde ved svag varme. Tilsæt de hakkede nødder og alle de øvrige ingredienser i gryden. Vend det hele godt sammen imens der er tændt for varmen på komfuret. Efter et par minutter tages gryden af varmen og blandingen hældes ned i en silikoneform. Tryk bladningen helt flad og glat med en paletkniv eller en spiseske. Jeg har brugt en 24 cm. form. Det er ikke nødvendigt at smøre silikoneformen.
    Kom formen i en forvarmet ovn på 175 grader varmluft i 12-15 minutter.
    Kig til bladningen undervejs så den ikke bliver for mørk.
    Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 10 minutter.
    Læg et skærebræt over formen (som et låg) og vend formen om så massen kommer ud på skærebrætet.
    Først når massen er helt kølet af skæres den ud til müslibarer med en skarp kniv.
    Smelt chokoladen og lav mønster med en teske på müslibarerne.

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.