Muffinboller med speltmel
Brød og boller

Muffinboller med speltmel

Muffinboller med speltmel

Muffinboller med speltmel – koldhævede boller som er nemme bage.

Sidste weekend var vi på familiebesøg på Orø, og der havde vi medbragt et stort focaccia med hvidløg og krydderurter og disse muffinboller med speltmel til buffeten.
Det var den lækreste buffet med stege, frikadeller og flotte salater. Det er Søren som har familie på Orø, og hvert år er det en fast tradition, at vi alle mødes om sommeren med medbragt mad. Vi plejer at gå tur ned til vandet, og flere gange har børnene også kunne bade. Det kunne de dog ikke i år, da det var ret blæsende og koldt den dag. Heldigvis hyggede vi også rigtig meget alligevel, og både William og Malte elsker når vi skal til Orø.

Jeg bagte en stor portion af muffinbollerne, og dem som der ikke blev spist frøs jeg ned.
Jeg har brugt et par af bollerne til drengenes madpakker i løbet af ugen. De kan nemlig så godt lide at få en bolle med til 10-mad med smør i. Jeg synes, at de de her muffinboller med speltmel mætter ret godt, så det er et udmærket mellemmåltid.

Jeg har brugt en sigtet speltmel til dejen, men en grovere variant end jeg plejer. Både de lyse og grovere varianter af speltmel kan bruges.

Muffinboller med speltmel

Opskrift på muffinboller med speltmel

6 dl vand
10 g gær
1 tsk akaciehonning
2,5 tsk salt
700 g sigtet speltmel

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og akaciehonning. Kom langsomt melet i og rør dejen rundt. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at ælte dejen med. Den skal røres meget grundigt sammen, derfor synes jeg, det er lettere med køkkenmaskine.
Men dejen kan selvfølgelig også æltes i hånden, hvis man synes det er lettere eller ikke har en køkkenmaskine.

Kom film eller et låg over skålen og stil dejen i køleskabet natten over. Her skal den hæve i mindst 8-10 timer.
Tag skålen ud af køleskabet og kom dejen ned i en silikone muffinsform. Jeg har en gammel form, fra Tupperware som jeg ikke tror, man kan købe længere. Men den minder meget om den.
Vær opmærksom på at rummene i muffinformen kun skal fyldes cirka halvt op med dej, da bollerne hæver en del under bagning.
I den form som jeg har, er der kun 7 rum, og derfor måtte jeg nøjes med at bage 7 boller af gangen. Måske skal bagetiden justeres alt efter om der bruges en større eller mindre form. Bagetid: 25 minutter ved 200° (varmluft).

Jeg har også prøvet at bage bollerne i en muffinform af aluminium, som jeg smurte først. Alligevel synes jeg ikke, at bollerne blev lige så gode, og de var svære at få ud. Derfor anbefaler jeg en form af silikone så slipper bollerne meget nemt. 

Når bollerne er bagt færdigt vendes de ud på en rist, så de kan køle af.

Mængde

16-20 muffinboller med speltmel

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar