Mosehuset
Søde sager og isbutikker, Udendørs aktiviteter

Mosehuset

Mosehuset

Den gamle købmandshandel Mosehuset ligger ved Borup tæt på en sø og den mest fantastiske natur. Vi har besøgt stedet flere gange – både på vej hjem fra ferie i Danmark, men vi har også kørt der til som en udflugt. Vi har en lang række af steder, som vi gerne vil se her i vores sommerferie, og så skal vi også til Karrebæksminde. Men den første udflugt besluttede vi skulle gå til Mosehuset, så der kørte vi til i mandags.

Mosehuset er et idyllisk og charmerende bondehus med stråtag og røde vinduer.
I butikken kan købes en masse lækkerier, brugskunst, krydderier, delikatesser og gaver. Derudover har de et meget stort udvalg af te. Ved siden af Mosehuset er en hyggelig gård, hvor pandekagehuset ligger. Her kan man købe de meste lækre pandekager med fyld og økologiske drikke. Man kan vitterlig ikke tage til Mosehuset uden også at prøve deres pandekager.

I gården ved pandekagehuset er der træborde hvor man kan sidde og nyde pandekagerne. Stemningen der er lige så god som i selve købsmandsbutikken, og det hele summer af ro og hygge. I hjørnet af gården er en stor bunke sand og en masse biler og sandting. Alle de år vi er kommet der, har legehjørnet været der, så tingene er ved at være slidte. Men det fungerer, og det er super godt tænkt, at der også er noget for børnene. Vores drenge nød at lege der. De klatrede i træer, kørte med biler og var næsten ikke til at få med videre.

Mosehuset Mosehuset
Mosehuset
Mosehuset

Vi bestilte to forskellige pandekager. En med is og syltetøj og en med is og chokolade. Drengene ville hellere have ispinde. Både ispindene og isen i pandekagerne er Hansens økologiske is, og det smagte helt vidunderligt.

Mosehuset

Hvis man er til fine brugskunst-ting, nips og lækkerier, er Mosehuset det helt rette sted at besøge. Min mand og jeg gik og kiggede og shoppede på skift. Vi ville ikke tage drengene med ind i butikken, da vi ved, at de ville være “all over”, og så var det lettere, at de hyggede og legede udenfor. Gangene i butikken er meget smalle, og der står fine ting, som let kan gå i stykker på alle hylderne.

På første salen (hvor disse billeder er taget), finder man blandt andet et stort udvalg af juleting og pynt. Et ret så farligt sted at slippe min mand løs, han elsker nemlig julen, og kunne selvfølgelig ikke gå der fra uden at have noget julepynt med ;-)

Mosehuset

Mosehuset MosehusetVi havde fået fortalt at der tæt ved Mosehuset, skulle ligge en en badesø. Vi havde ikke tidligere været der, og det viste sig at være noget af en overraskelse der ventede os.
Det mest vidunderlige sted med en smuk sø omringet af store træer og en “strandkant” med blødt hvidt sand.

Der sad flere børnefamilier og hyggede sig, badede og spiste medbragt mad. Vores drenge sprang i badetøjet, da de så søen, og så gik de straks i gang med at grave og lege med vand. Vandet havde en tilpas temperatur til at bade i, og William som er meget glad for vand, var i vandet flere gange. Han havde et stort smil på og sagde, “skal vi ikke her over igen i morgen?”. Havde vi boet tættere på Borup, end vi gør, ville det bestemt være et sted, som vi ville besøge ofte. Det må være vidunderligt at bo i nærheden af denne lille “lagune”.

Mosehuset Mosehuset

Følg med på Facebook og få besked når der er nye indlæg på Madling.dk 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar