Morgenmads-burger
Morgenmad

Morgenmads-burger

Morgenmads-burger

Hold nu op hvor det regner i dag. Ja det har det faktisk gjort i flere dage, men i dag er der næsten ingen pauser. Det bare vælter ned og er temmelig gråt. Er vejret også sådan hos dig?
På sådan en dag har vi da brug for lidt “solskin” på tallerkenen, og det synes jeg, at denne morgenmads-burger giver. Det er en enkel opskrift og med flotte farver som skaber glæde.

Til morgenmads-burgeren har jeg brugt et par gode burgerboller med frø på. Æg lavet til spejlæg, sprød bacon, iceberg salat og en mild økologisk hvid cheddar. Under opskriften kommer jeg med flere tips til fyld i burgeren.

Prøv også: Avocado toast med ristet fuldkornsbrød, solsikkefrø og paprika.

Morgenmads-burger

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4 gode burgerboller
  • 4 æg
  • Smør til at stege i
  • 8 skiver bacon
  • Lidt smør til bollerne
  • Iceberg
  • 4 skiver cheddar eller gouda (jeg har brugt hvid mild cheddar)
  • Flagesalt

Sådan gør du

  • Skyl og tør salaten og knæk den ud i passende stykker.
    Steg baconen sprød på en pande.
    Slå æggene ud på en stor pande og steg dem som spejlæg.
    Lun borgerbollerne i ovnen.
    Skær burgerbollerne over på midten og smør den nederste del med lidt smør.
    Læg salat, en skive ost, bacon og spejlæg. Drys med lidt flagesalt og top med den øverste del af bollen.
Burger til morgenmad
Burger med æg

Burger til morgenmad.

Nu har jeg godt nok kaldt opskriften for morgenmads-burger, men burgeren kan også spises til frokost eller aftensmad, vil jeg mene. Hvis du mere er til røræg, kan det sagtens bruges i stedet for spejlæg. Jeg har en god opskrift på røræg her på bloggen. En røræg som altid bliver let og luftig i.

Der kan både bruges burgerboller, sandwichbrød eller grovboller. Bollerne må dog godt være lidt store, så der er plads til alt det gode fyld.

Fyld i morgenmads-burger.

Jeg har brugt almindelig bacon, men det smager også godt med kalkunbacon eller tynde skiver af italiensk skinke i burgeren. Hvis du har en stor appetit kan der kommes en bøf i som fyld eller avocado. Mos avocadoen og smør den på burgerbollen eller skær avocadoen ud i helt tynde fine stykker og brug den som topping sammen med spejlægget. Avocado og æg smager så skønt sammen.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar