Morgenknas

Morgenknas
Normalt laver jeg en helt almindelig müsli a la denne bare med nødder i.
Men denne morgenknas er vist luksus udgaven, der er nemlig chokolade i.
Både hvid og mørk chokolade og derudover andre lækre ting som kanel og vanilje.
Ideen kom, da jeg stod og kiggede bag på en næsten tom æske müsli, som vi havde stående. Der var både vanilje og kanel nævnt, så jeg tænkte at det måtte prøves. Resultatet blev rigtig godt, en morgenknas fuld af smag uden at være for kraftig.

Det er jo ikke den helt sunde udgave, så det må blive vores særlige weekend morgenknas. Heldigvis kan den jo kommes på i moderate mængder, så det ikke bliver en alt for stor synder. En mulighed er også at lave morgenknasen med tørret frugt eller at lave en neutral morgenknas, som pyntes med friske bær.

Morgenknas
Morgenknas

Morgenknas

Antal 1 glas

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 1 dl sesamfrø
  • En håndfuld hasselnødder
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. kanel
  • 50 g hvid chokolade
  • 50 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  • Smelt smør og honning på en stor pande. Kom havregrynene, sesamfrøene og hakket hasselnødder på panden og lad det brune ca. 10 minutter. Husk at vende det godt rundt undervejs. 
    Tilsæt vanilje og kanel og vend det godt rundt igen. Hæld alle de ristet ingredienser op på et stykke bagepapir, hvor det skal have lov at køle helt af.
    Derefter blandes morgenknasen med hakkede hvid og mørk chokolade.
    Opbevares i et glas eller en beholder med låg.

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.