Morgen trifli

Morgen trifli
I går vi var på besøg hos min mor i hendes dejlige have. Min ældste søn elsker at gå på opdagelse i mormors have og finde snegle eller plukke bær. Mormor har en masse planter og buske, som vi ikke har i vores have. Vi fik lov at plukke ribs fra ribsbusken, som har givet rigtig mange ribs i år. En del af dem blev spist under plukningen, men vi fik også to skåle med hjem til morgenmaden.

Jeg havde tænkt mig bare at komme ribsene på min yoghurt, men kom i tanke om, at jeg kunne lave en morgen trifli. En sund og mættende morgen trifli bestående af frugt, græsk yoghurt, hjemmelavet müsli af havregryn, smør og honning. Müslien er den samme, som den jeg bruger til koldskål. Det er en helt “plain” müsli, som kan bruges til det meste, og som let kan fornyes med rosiner, kokos eller nødder. Frugten på toppen er frisk sød ananas skåret i stykker og så ribsene fra min mors have.

Morgen trifli
Ribs har en lækker syrlig smag og har mange anvendelsesmuligheder såsom saft, på morgenmad, i salater eller de kan laves til ribsgelé. Der findes flere forskellige sorter og størrelser ribs, og de fås både i hvide, lyserøde og de helt røde. Og så er ribs er en god kilde til a og c-vitamin. Til næste år må vi helt sikkert få os en ribsbusk i haven, så vi kan gå og plukke af de små lækre røde bær. 

Opskrift på morgen trifli

1 spsk smør
1 spsk honning
1 dl havregryn
2,5 dl græsk yoghurt 2%
En lille håndfuld ribs
1 skive frisk ananas

Fremgangsmåde

Smelt smør og honning på en pande. Kom havregrynene på panden og rist dem til de let gyldne. Hæld havregrynene op på et par stykker køkkenrulle og lad dem køle af og blive sprøde. Kom skiftevis græsk yoghurt og de ristet havregryn ned i glasset, så det kommer til at ligge i lag. Slut af med yoghurt og pynt med ananas og ribs på toppen.

Mængde

1 person

Morgen trifli


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.