Morgen trifli
Morgenmad

Morgen trifli

Morgen trifli

En skøn morgen trifli med ribs og ananas.

I går vi var på besøg hos min mor i hendes dejlige have. Min ældste søn elsker at gå på opdagelse i mormors have og finde snegle eller plukke bær. Mormor har en masse planter og buske, som vi ikke har i vores have. Vi fik lov at plukke ribs fra ribsbusken, som har givet rigtig mange ribs i år. En del af dem blev spist under plukningen, men vi fik også to skåle med hjem til morgenmaden, og jeg fik lavet en skøn morgen trifli.

Jeg havde tænkt mig bare at komme ribsene på min yoghurt, men kom i tanke om, at jeg kunne lave en morgen trifli. En sund og mættende morgen trifli bestående af frugt, græsk yoghurt, hjemmelavet müsli af havregryn, smør og honning. Müslien er den samme, som den jeg bruger til koldskål. Det er en helt “plain” müsli, som kan bruges til det meste, og som let kan fornyes med rosiner, kokos eller nødder. Frugten på toppen er frisk sød ananas skåret i stykker og så ribsene fra min mors have.

Morgen trifli

Antal 1 person

Ingredienser

 • 1 spsk. smør
 • 1 spsk. honning
 • 1 dl havregryn
 • 2,5 dl græsk yoghurt 
 • Ribs
 • 1 skive frisk ananas

Sådan gør du

 • Smelt smør og honning på en pande.
  Kom havregrynene på panden og rist dem til de let gyldne. Hæld havregrynene op på et par stykker køkkenrulle og lad dem køle af og blive sprøde.
  Kom skiftevis græsk yoghurt og de ristet havregryn ned i glasset, så det kommer til at ligge i lag.
  Slut af med yoghurt og pynt med ananas og ribs på toppen.

Trifli med bær.

Ribs har en lækker syrlig smag og har mange anvendelsesmuligheder såsom saft, på morgenmad, i salater eller de kan laves til ribsgelé. Der findes flere forskellige sorter og størrelser ribs, og de fås både i hvide, lyserøde og de helt røde. Ribs er en god kilde til både a og c-vitamin. Til næste år må vi vist se at få os en ribsbusk i haven.

Flere opskrifter med ribs.

Prøv også disse skønne marengs med creme og bær. En skøn sommerdessert som er nem at lave. Jeg har også en opskrift på mazarinbund med vaniljeskum og bær – kagen er pyntet med både jordbær, blåbær og ribs.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar