Smoothie
Drikkevarer

Morgen-smoothie med vanilje yoghurt

Smoothie

Morgen smoothie med vanilje yoghurt – en sund smoothie der mætter.

En dejlig frisk og lækker morgen smoothie med vaniljeyoghurt, jordbær og banan. Opskriften er beregnet til en person og giver et stort glas smoothie. Smoothien kan laves på 5 minutter, så den er nem og hurtig at tage med på farten.

Jeg bliver nok næppe det store morgenmads-menneske, og jeg tror aldrig, at jeg er vågnet op og har følt mig sulten. Det kommer først efter, at jeg har været vågen et par timer, og det er som regel først op af formiddagen, at jeg begynder at føle sult. 

Jeg drikker altid noget koldt om morgnen. Når jeg så har været vågen et par timer, spiser eller drikker jeg et mindre måltid. For tiden laver jeg tit denne morgen-smoothie med vanilje yoghurt, banan og friske jordbær. Jeg synes, den er frisk og god, og den kan godt holde mig mæt, indtil det er frokosttid. Hvis du mere appetit om morgnen, kan smoothien for eksempel bruges som tilbehør til en omgang røræg med grøntsager, brød, boller eller hvad du nu bedst kan lide.
Vi bruger faktisk også denne morgenmads shake i weekenden, hvor vi har vores faste lørdags-hygge med stort morgenbord. Begge drenge kan nemlig også rigtig godt lide smoothie til morgenmad. Så der laver jeg ofte morgen-smoothie med vanilje yoghurt sammen med mine koldhævede boller eller anden hjemmebag. 

Smoothien kan også bruges som en sundere dessert eller som en kølig drik om sommeren. Jeg plejer altid at tilsætte isterninger, så den bliver dejlig kold. Jeg har ikke tilsat nogen former for ekstra sødme. Men hvis du gerne vil have den sødere, kan der tilsætte en teskefuld honning eller lidt vanilje. 

Inspiration og opskrifter på flere sunde smoothies til både morgenmad, dessert eller mellemmåltid kan du se her: Smoothie

Morgen-smoothie med vanilje yoghurt

Morgen-smoothie med vanilje yoghurt

Antal 1 person

Ingredienser

 • 1 lille banan
 • 8-10 friske jordbær
 • 2 dl vanilje yoghurt
 • En smule mælk
 • Eventuelt et par isterninger

Sådan gør du

 • Hæld yoghurten i en blender. Skær stilken fra jordbærrene og skyl dem.
  Tag skrællen af bananen og kom den i blenderen sammen med jordbærrene.
  Blend det hele godt sammen og tilføj mælk til du synes at smoothien har en passende konsistens. Jeg kan godt lide, når den er cremet men uden at være for tyk i det.
  Tilsæt eventuelt et par isterninger og nyd smoothien kold med et sugerør.

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

6 Kommentarer

 • Svar Kira 15. januar 2018 at 10:35

  Jeg er heller ikke ét morgenmadsmenneske.. så snublede jeg over dette og tænke hvorfor ikke.. ? jeg synes den er fantastisk lækker.! God morgenmad på farten og til “os” som ikke er sultne eller mad lysten om morgen. Min mave bliver hold igang med denne lækre smoothie..!
  Tusinde tak for opskriften .!

  PS. Hvor lang tid kan den holde sig i køleskabet.? ? Så kunne man evt lave større portioner, så det holder til flere dage.. ??

  • Svar Mie 15. januar 2018 at 13:06

   Hej Kira

   Dejligt at høre, at du synes så godt om opskriften :-)
   Jeg synes også, at den er god, og så er det rart, at det er nemt.

   Jeg plejer ikke, at lave smoothien til flere dage af gangen. Jeg tror ikke, at bær og yoghurten holder sig friske i længere tid, når den er blandet. Jeg vil gætte på, at konsistensen også bliver ret “vandet”, hvis det står i flere timer.

   Jeg bruger en blender med “to go” flaske. Den er jeg ret glad for, da den er nem og hurtig at tage med.

   Hilsner fra Mie

 • Svar Betina 28. januar 2020 at 22:30

  Jeg vil rigtig gerne finde noget sundt og lækkert som supplement til mad. Men jeg tænker bare at der er en del sukker i en yoghurt. Hvad tænker du om det?

  • Svar Mie 28. januar 2020 at 22:38

   Hej Betina
   Til denne opskrift har jeg brugt en yoghurt uden tilsat sukker. Der findes rigtig mange varianter af både yoghurt og skyr både med og uden sukker. Så det burde bestemt været muligt at finde en variant uden sukker, hvis du helst vil have det :-)

 • Svar Camilla 20. januar 2021 at 21:38

  Kan man bruge frosne jordbær?

  • Svar Mie 21. januar 2021 at 14:00

   Ja, det kan du godt (det anbefales at koge frosne bær først – anbefalinger fra fødevarestyrelsen)

  Skriv din kommentar