Mols Bolsjer
Søde sager og isbutikker

Mols Bolsjer

Mols Bolsjer

En anden af de ture som vi fik anbefalet, imens vi var på vores sommerferie i Ebeltoft var en tur til Mols Bolsjer. Her kørte vi hen en eftermiddag alle fire. Vi havde fået fortalt, at man selv kunne lave sin egen slikkepind, og det var noget som drengene rigtig gerne ville.

Bolsjekogeriet ligger i Nedergade i Ebeltoft by. Her fremstilles bolsjer som man gjorde det i de gamle dage. Bolsjerne både koges, æltes og klippes ved håndkraft af de ansatte som arbejder i det lille kogeri. Hos Mols Bolsjer kan man komme og se hvordan bolsjerne fremstilles, og så kan selvfølgelig også købe de flotte og farverige bolsjer.

Mols Bolsjer

Mols Bolsjer

Bolsjekogeriet

Da vi ankom til kogeriet, var de i gang med at lave bolsjer ud af en stor bolsjemasse. William og Malte kiggede på bag glasset, og efterfølgende fik de og de andre børn lov at komme om på den anden side. Der lå låne-handsker, så de selv kunne prøve at sætte den varme bolsjemasse fast på træpindene.

Mændene som arbejdede i butikken var enormt venlige, hjælpsomme og imødekommende over for både voksne og børn. Den ene fortalte, at når børn har sommerferie, så skal de have bolsjer hele dagen – også til morgenmad! Både William og Malte stod helt stille og lyttede. De vidste ikke helt, om de skulle tro på historien ;-)

Mols Bolsjer

Dyb koncentration imens der laves slikpinde. 

Butikken – Mols Bolsjer

Et par veje længere nede af gaden ligger Adelgade, og her har Mols Bolsjer en stor butik med et meget bredt udvalg af både bolsjer, slikpinde, nødder og karameller. Man kan også købe bolsjer og slikpinde i kogeriet, her er udvalget bare noget mindre.
Så hvis I kommer til Ebeltoft og vil besøge Mols Bolsjer, vil jeg bestemt anbefale at man både besøger kogeriet og butikken.

Mols Bolsjer

Mols Bolsjer

Lange rækker af bolsjer og overtrukket nødder. Det var svært af vælge ;-)

Mols Bolsjer

To glade drenge med deres flotte stribede slikpinde. 

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

 • Svar Wanda 15. juli 2016 at 08:00

  Jep der er godt at komme på besøg. Vi har været der for nogle år tilbage. Flotte slikkepinde de har lavet sig. :)

  • Svar Mie 15. juli 2016 at 10:45

   Nåh hvor skægt at I har været der :-)
   Ebeltoft er en dejlig og hyggelig by.

  Skriv din kommentar