Møllehjul – opskrift på hjemmebagte møllehjul med sesam, birkes og hørfrø.
Jeg husker dem fra min barndom, de her møllehjul som min far ofte bagte til fester og sammenkomster med familien. Når der var fødselsdage, konfirmation eller brunch, så var der også altid et kæmpe hjemmebagt møllehjul. Det så ret fint og dekorativt ud, når der var buffet, og gæsterne nød altid min fars hjemmebag.
Jeg har bagt et noget mindre møllehjul her i påsken, som vi fik til morgenmad. Der bliver 10 store boller ud af min møllehjul opskrift. Men hvis du skal bruge møllehjulet til mange personer, så er det let at udvide det med flere boller.
Bollerne kan fx. bruges til morgenmad, brunch eller fødselsdag. Jeg tror faktisk, at jeg vil bage møllehjul næste gang, vi skal holde fødselsdag med familien. De kan jo sagtens bruges også som fødselsdagsboller, hvis ikke vi inviterer til brunch.
Se mange flere opskrifter på brød og boller her.
Nu til noget helt andet end opskriften her…
En opdatering omkring kopieringen af min blog:
Sagen er endnu ikke afsluttet, og jeg må nok væbne mig med tålmodighed længe endnu. Jeg har dog ikke i sinde at opgive. Jeg kan ikke affinde mig med, at nogen kan slippe afsted med at tage alle mine opskrifter og billeder. Det føles noget så uretfærdigt og krænkende.
Jeg er rigtig glad for alle de beskeder, mails og henvendelser som jeg har fået. Mange af rådene er jeg gået videre med, og de har været til stor hjælp. Flere af jer har også spurgt, om jeg ikke har anmeldt det – det har jeg.
Jeg har valgt ikke at offentliggøre kommentarer omkring kopieringen af mit indhold her på bloggen, men I er velkommen til at skrive til mig privat på Instagram, Facebook eller på min mail.
Møllehjul
Ingredienser
- 5 dl vand
- 50 g gær
- 1 dl olie
- 400 g hvedemel
- 500 g durummel
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 1 æg til pensling
Pynt:
- Sesamfrø, birkes, solsikkefrø og hørfrø.
Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet og tilsæt alle de øvrige ingredienser.Ælt dejen meget grundigt – eventuelt ved hjælp af en køkkenmaskine. Lad dejen hvile i en skål med et viskestykke over i 15 minutter.Kom lidt mel på hænderne og form 10 boller ud af dejen. Læg bollerne tæt sammen med en bolle i midten og lad dem efterhæve i 30-40 minutter med et viskestykke over. Bag derefter møllehjulet i en forvarmet ovn. Bagetid: 200 grader i ca. 20-25 minutter. Til bollerne er gyldenbrune.
Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.
4 Kommentarer
Super opskrift. Jeg pensler dog aldrig med mælk eller æg, da det har en tendens til at blive mørkt. Pensler kun med vand.
Hej Martin
Dejligt at høre at du synes om opskriften :-)
Mælk og æg giver en lidt mere blank overflade. Jeg synes ikke, at jeg har haft problemer med at bollerne bliver for mørke.
God dag.
Hilsner fra Mie
kan man bage dem i go tid også fryse dem og så lune dem lidt inden servering
Mvh Lars
Hej Lars
Jeg har ikke prøvet at fryse lige denne opskrift, men det vil jeg tro, at du godt kan.
Når bollerne er kølet af efter bagning, kan du komme dem i en frysepose med clips på.
Tø dem op og lun dem i ovnen inden de skal spises.
Eventuelt kan du prøve at give dem 1-2 minutter kortere tid i ovnen under bagning, så de ikke bliver for mørke, når de skal varmes op.
Venlig hilsen Mie