Mojito med jordbær – alkoholfri
Drikkevarer

Mojito med jordbær – alkoholfri

Mojito med jordbær – alkoholfri

Mojito med jordbær. En supper lækker og frisk sommerdrik for både store og små.
I denne udgave er den alkoholfri, så børnene også kan være med. Men laves drinken i en vokseudgave kan der tilsættes rom inden jordbærrene og danskvandet blandes i.

I løbet af denne uge skulle det skønne sommervejr komme igen! Helt op til 24-27 grader lover de i vejrudsigten. Det bliver så dejligt, og så skal vi helt sikkert i haven og fortsætte med vores små haveprojekter, og børnene skal sikkert bade. Vi har ellers pakket bassinet væk, men det lyder til, at det må frem igen.

Som I måske har læst, så har drengene og jeg lavet flere forskellige sommerdrinks i maj og juni måned. Den seneste er denne lækre mojito med friske jordbær, lime og mynte.
Vi har en stor plante med mynte i haven, og bladene er så gode til drinks og kolde drikke i det hele taget. Specielt vand med isterninger, citronskiver og mynteblade er en dejlig kombination, når tørsten skal slukkes.

Flere kolde sommerdrikke:
Citron iste
Grøn iste med mango og appelsin
Rabarbersaft
Hjemmelavet frugtjuice

Mojito med jordbær – alkoholfri

Mojito med jordbær – alkoholfri

Opskrift på mojito med jordbær – alkoholfri

1 økologisk lime
4-5 tsk rørsukker (jeg har brugt demerara rørsukker fra Urtekram)
14 små mynteblade + ekstra til pynt
13-14 store jordbær
1 dl danskvand
Knuste isterninger

Fremgangsmåde

Skær limefrugten ud i både og kom dem ned i en skål. Tilsæt rørsukkeret og myntebladene og rør det sammen. Jeg har ikke en morter, så jeg brugte en gaffel i stedet. Det er selvfølgelig ikke lige så optimalt, men det fungerede nu okey. Det vigtigste er, at limefrugten får et godt tryk, så noget af saften trykkes ud.

Skyl jordbærrene og fjern stilken. Kom dem ned i en blender og blend dem sammen med danskvand.

Hæld blandingen af rørsukkeret, mynte og lime ned i to glas. Meget gerne to glas som har stået på køl eller lidt i fryseren, så de er ekstra kolde. Tilsæt knust is. Det kan laves med en hammer og et viskestykke eller i en frysepose. Man kan også få fryseposer med små bitte rum som passer til knust is. Det knuste is skal fylde cirka halvdelen af glasset.

Hæld til sidst de blendede jordbær med danskvanden ned i glassene og rør det sammen med en ske. Pynt med mynteblade på stilk og sugerør.

Tip: I voksenudgaven kan der tilsættes lys rom ;-)

Mængde

2 glas mojito med jordbær – alkoholfri

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar