Mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs

Mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs

En af vores søde naboer kom forbi i sidste uge med en masse madæbler fra deres have. Vi snakkede lidt om hvilke desserter, man kunne bruge æblerne til, men også hvordan man kunne bruge æbler i madlavningen. Jeg kom til at tænke på mørbrad med æbler og timian, som jeg ved, er en særdeles god blanding, så det skulle jeg selvfølgelig bruge et par af æblerne til.

Denne her mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs blev bare så god! Jeg troede ikke rigtig, at den ville være det store hit hos børnene, men der tog jeg helt fejl.
Det hele blev spist, og drengene har allerede sagt, at det vil de rigtig gerne have igen. Man plejer ikke at kunne “snyde” løg i Malte. Han opdager selv de mindste små stykker af løg – også i sammenkogte retter. Men i denne mørbradgryde hvor løgene lå i sovsen sammen med baconen der spiste han bare løs ;-)

Flere lækre efterårs- og vinterretter:
Chili con carne
Hvidkålsgryde
Kylling i karry
Kylling og rodfrugter i stegeso

Mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs

Opskrift på mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs

1 svinemørbrad (500-600 gram)
1 løg
Smør til at stege i
200 g bacon i tern
1/4 liter piskefløde
2 dl letmælk
En smule sovsejævner
Salt og peber
2 store madæbler
Frisk timian

Tilbehør:
Kogte ris

Fremgangsmåde

Skær og træk senerne og hinderne fra svinemørbraden. Skær mørbraden ud i bøffer på cirka 1,5-2 cm. tykkelse.

Kog risene ti retten.

Skræl og hak løget. Kom lidt smør ud på en opvarmet sauterpande og svits løg og bacon på panden. Kom de svitsede løg og bacontern op i en skål imens kødet skal steges.

Kom lidt smør på sauterepanden og steg mørbradbøfferne på begge sider. De skal kun have ganske kort tid, så de ikke bliver tørre.

Hæld løg og bacon tilbage på panden og tilsæt piskefløde og mælk. Kom salt og peber i sovsen og smag den til. Skyl madæblerne og skær dem ud i lidt tykke både som kommes ned i retten.

Hvis sovsen er lidt for tynd kan den jænes med sovsejævner, men den må gerne forblive tynd. Det er ikke meningen, at sovsen skal være tyk i denne ret, men det er selvfølgelig smag og behag.

Mørbradgryden serveres med kogte ris og pyntes med frisk timian.

Mængde

4 personer

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.