Mobile mørklægningsgardiner - til hjemme og sommerhuset
Børneværelser, Samarbejde

Mobile mørklægningsgardiner – til hjemme og sommerhuset

annonce

Mobile mørklægningsgardiner - til hjemme og sommerhuset

Jeg har altid sovet bedst, når sovetværelset var helt mørkt. Som barn sov jeg også helt mørkt og med mørklægningsgardin. Så da vi fik William og et par år efter Malte, gjorde vi meget ud ud, af at deres værelser skulle kunne blive helt mørke ved sovetid.
Det betyder, at vi på det ene børneværelse både har persienner og mørklægningsgardiner og på det andet rullegardiner og mørklægningsgardiner. Det er ærlig talt lidt besværligt, men det har været det eneste som fungerede for at holde lyset helt ude.

Tidlige morgner på ferien

Når vi har været på sommerferie, har vi ofte bøvlet både med tæpper, store puder, stanniol og tape i forsøg på at gøre hotelværelset eller sommerhuset mørkt til natten. Det har ikke været en hel nem opgave, og det har flere gange irriteret mig med soveværelser uden gardiner eller med lyse og gennemsigtige gardiner.
Der har jeg da flere gange tænkt, at det ville være så meget nemmere, hvis både vi og børnene kunne sove i et helt lyse rum. Men det kan vi ikke, vi er alt for længe om at falde i søvn og vågner så snart solen står op. Det er ikke spor optimalt om sommeren, hvor solen ofte står op allerede ved 4 tiden, for så har ingen af os fået vores nattesøvn.
Jeg kan huske adskillige ferier, hvor vi har måtte sende børnene ind igen og forklaret dem, at det stadig var nat.

Sovervaner

Sovevaner er helt sikkert individuelt – ligesom så meget andet. Det ene barn kan måske sagtens sove på hele køreturen og det andet kan slet ikke. Ligesom nogle sover skønt på sofaen og andre absolut kun kan falde i søvn i deres egen seng. Vi har to drenge som stort set aldrig sover, når vi kører bil, ligesom de ikke sover når vi flyver. Men jeg har veninder, hvis børn sover så snart de tænder bilen og også sover næsten hele flyveturen uden problemer i både lys og larm. Sådan er det nok også med lys og mørke, når vi skal sove. Meget af det handler nok om vaner, men også hvad vi har det mest behageligt med. Vores børn falder bedst i søvn når der er mørkt, og der er ro, så det forsøger vi altid at skabe både på ferie og hjemme.

Mobile mørklægningsgardiner – til hjemme og sommerhuset

En dag så jeg et opslag på Facebook om lyse sommeraftner, og børn der ikke kunne sove. Det var skrevet af Carina som står bag siden howtosleepbetter.dk
Hende og hendes mand har udviklet og sælger gardiner ved navnet Instant Night. Det er mørklægningsgardiner som er mobile, så de både kan bruges i hjemmet eller på ferien.

Gardinet fås i flere størrelser, og det er lavet med en teleskopstang. Det vil sige, at den kan tilpasses til vindueskarmen, og der skal ikke bruges nogen former for opsætning, skrues eller bores. Det er da smart! Udover teleskopstangen er gardinet lavet så det lukker lys ude i alle siderne og øverst. Der er blandt andet lavet en ekstra række stof øverst, så der ikke kommer lys ind foroven. Nederst kan gardinet lægges i vindueskarmen, så der heller ikke kommer lys ind der. Instant Night gardinet er meget nemt og hurtig at sætte op og lige så nemt at tage ned igen.

Mobile mørklægningsgardiner - til hjemme og sommerhuset

Der medfølger en pose som gardinet og stangen kan lægges ned i. Det gør det ekstra nemt, hvis gardinet skal med i sommerhuset eller på ferien.

Mobile mørklægningsgardiner - til hjemme og sommerhuset

Gardinet fås i flere størrelser og kan passe både til vinduer og døre med ruder.

Mobile mørklægningsgardiner - til hjemme og sommerhuset

Gardinet har velcro-stropper, så det kan rulles op og sættes fast om dagen. 

Instant Night mørklægningsgardiner

Indlægget er lavet i samarbejde med how to sleep better som forhandler gardinerne, og I kan læse meget mere om søvn og mørklægningsgardinerne – Instant Night her.
På siden kan I også se de forskellige størrelser, samt en lille film om hvordan gardinet sættes op.

Følg Madling.dk på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

4 Kommentarer

 • Svar Pernille 2. juli 2018 at 17:51

  Åh GUD!!! Sådan en løsning har jeg ledt efter i årevis,har også været ude i sorte lagner,store stykker pap osv.,og alligevel kryber lyset ind af alle sprækker ;-) Jeg iler straks til siden og bestiller :-)

  • Svar Mie 2. juli 2018 at 17:57

   Jamen det er da dejligt at høre, at du kan bruge det :-)
   Jeg håber, at I bliver glade for det.

 • Svar Bodil von Seelen 15. juli 2018 at 07:41

  Jeg synes selv, at jeg har lavet en genial opfindelse til vores soveværelsesvindue mod øst, hvor der altid var frygteligt lyst og varmt om morgenen: to stykker stof lidt mindre end selv vinduet syet sammen, sølv på den yderste side, sort indvendigt. 4 løkker i hjørnerne og 4 skruer på selve vinduesrammen. Det betyder et meget koldere soveværelse, når solen skinner, luften fra det åbne vindue kommer bedre ind, og gardinet kommer ned om dagen.

  • Svar Mie 17. juli 2018 at 19:38

   Smart løsning :-)

  Skriv din kommentar