Mit favorit bageudstyr
Mit køkken

Mit favorit bageudstyr

Mit favorit bageudstyr

Kender du webshoppen Bent Brandt?

Der kan man købe alverdens køkkenudstyr til storkøkkener og restauranter, men de sælger også til private. Priserne er rimelige og udvalget meget stort. Her er alt lige fra røremaskiner og bestik til engangsservice, og her kan du se porcelæn fra Bent Brandt.

Jeg har i dette indlæg lavet en lille samling over mit favorit bageudstyr. Det er de basis køkkenredskaber, som jeg har i mit køkken, og som jeg ofte bruger. Det er mindre bageredskaber som ikke er specielt dyre, men som er til stor gavn, når der skal laves brød, boller og bages kager.

1. Rosti Margrethe dejfad

Vi har flere Margrethe skåle i almindelig størrelse. Da min mand en dag kom hjem med den store skål, tænkte jeg, hvad skal jeg dog bruge den til. Samtidig fylder den jo en del, så vi skulle rykke lidt om i skufferne for at finde en plads til den. Men med tiden er jeg blevet rigtig glad for skålen. Der er plads til 6 liter i den, og det er rart at melet ikke falder ud over kanten, når jeg bager. Der er plads til at dejen kan hæve, og så er den også god, når børnene er med til at bage. Dejfadet kan ses her.

2. Håndmixer

Selv om vi har en køkkenmaskine og en blender, så bruger jeg tit håndmixeren. Både til at lave kage og dessert, men jeg bruger den også også til at røre dej sammen, hvis det er mindre mængder.

3. Silikone brødform

Jeg er så glad for mine forme i silikone. De er helt uundværlige for mig i køkkenet. Jeg bruger dem både til at bage kager i, brød, muffins og is. Vi har også silikone isterningebakker, som vi næsten bruger hver eneste dag. Det er ikke nødvendigt at smøre brødformene i silikone, og de kan tåle både mikroovn og opvaskemaskine.

4. Fadskraber (dejskraber)

Endnu et redskab som er rigtig godt at have, når der skal laves kager, brød eller boller. Det er altså bare lettere at få hele dejen med, når man bruger en dejskraber, og  man ikke skal stå og skrabe med en ske.

5. Bagepensel i silikone

Det er ikke fordi, der er noget galt med de almindelige bagepensler, de er bare så pokkers svære at gøre rene. En bagepensel i silikone er let at bruge og rengøre. De fleste af dem tåler opvaskemaskine.

6. Måleskeer

Vi har de her måleskeer i plastik i køkkenskuffen. Hver gang jeg bruger dem, tænker jeg på, hvor let det er at måle forkert med almindelige skeer. Der kan være ret store forskel på teskeer og spiseskeer i størrelse, men med en måleske er jeg altid sikker på at ramme den korrekte mængde. I mange tilfælde betyder det måske ikke så meget, at det er helt præcist. Men med for eksempel salt og bagepulver kan det have betydning for resultatet og smagen af maden.

7. Raskekurv (hævekurv)

Meningen med raskekurven er at bruge den til hævning af brød. Kurven smøres med bagespray og drysses med mel, inden dejen placeres i kurven. Jeg må indrømme at jeg aldrig har brugt min raskekurv til hævning af brød. Jeg bruger den i stedet som brødkurv, og til mine billeder. Det er måske lidt fjollet, og det kunne da være, at jeg snart skulle bruge den til det, som er hensigten.

Dette indlæg er lavet i samarbejde med Bent Brandt. 

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar