Minipizzaer

Minipizzaer

Til fastelavnsfesten på Williams skole havde jeg bagt en masse små minipizzaer.
Der blev faktisk hele 109 minipizzaer til klassen, men i opskriften her har jeg halveret ingredienserne, så der ikke bliver nær så stor en portion ;-)
Jeg har lavet minipizzaerne i to varianter. En slags med cheddarost og frisk timian og den anden med mozzarella og mini pepperoni på.

Tomatsovsen er nem og hurtig at røre sammen, da den ikke skal varmes inden brug.
Der er god smag i sovsen, uden at den er for stærk. Hvis man gerne vil have en mere kraftig smag, kan den tilsættes en stærkere paprika eller chili.

Minipizzaerne kan fx. bruges til fastelavn eller børnefødselsdag, som appetizer til fest, på tapas-bordet, til frokost eller i madpakken. Pizzaerne kan fryses, og så kan de eventuelt lige lunes eller bare spises kolde.

To gode slags pizzadej: nem pizzadej med rugmel og nem pizzadej lavet med Tipo hvedemel.

Minipizzaer

Opskrift på minipizzaer

1 x nem pizzadej

Tomatsovs:
550 tomatpuré på glas
1 tsk groft salt
2 tsk oregano
0,5 tsk sød paprika
1 lille fed hvidløg

Topping:
100 g revet cheddarost
Frisk timian
125 g revet mozzarella
80 g mini pepperoni (jeg har brugt den fra Hanegal som er en blanding af okse og svinekød)

+ en bagering med en diameter på 7 cm. eller et drikkeglas.

Fremgangsmåde

Rør tomatsovsen sammen i en skål og stil den til side.

Lav pizzadejen som beskrevet. Kom lidt mel ud på bordet og rul dejen ud med en kagerulle.
Brug en bagering eller et glas til at trykke små runde pizzabunde ud.
Når der ikke er plads til flere udstansninger samles den overskydende dej til en klump og rulles ud igen. Det er vigtigt ikke at bruge for meget mel på bordet, da dejen skal blive ved med at være blød og luftig.

Sæt pizzabundene på to plader med bagepapir og giv dem et hurtigt tryk med hånden så de bliver lidt mere flade.
Kom lidt tomatsovs ud på alle bundene. Jeg brugte en sovseske til at øse tomatsovsen op med og fordele den ud på de små bunde.

Drys ost hen over minipizzaerne og kom derefter pepperoni på nogle af dem og frisk timian på dem med cheddarosten.

Bagetid: 10 minutter ved 200° varmluft.

Mængde

50-54 minipizzaer

Følg Madling.dk på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.