Mini pandekager på pind
Morgenmad

Mini pandekager på pind

Mini pandekager på pind

De her små lækre mini pandekager på pind lavede jeg, da vi havde børnehaven på besøg til børne-brunch. De var et stort hit blandt børnene, og jeg synes, at det var sjovt at lave dem. Opskriften jeg har brugt er den samme som mine blåbær pandekager – blot uden blåbær. Det passede ikke med bær i så små pandekager, og det er heller ikke sikkert, at de ville kunne have siddet på pinde. Pindene som jeg har brugt, er bolsjepinde, som kan tåle varme, og de kan købes i hobbybutikker.

Vi fik som nævnt pandekagerne, da børnehaven var på besøg, men jeg tror også, at de ville passe godt til en børnefødselsdag, dåb, havefest eller til et studentergilde.
Jeg havde lavet dem dagen inden, da jeg ikke kunne nå at forberede alt maden til brunch’en samme morgen. Det fungerede fint at de var kolde, og børnene kunne i alt fald godt lide dem. Alle 36 pandekager blev spist på nær et par stykker, som jeg havde gemt til lillebror, så han også kunne få lov at smage.

Mini pandekager på pind

Mini pandekager på pind

Antal 36 stk.

Ingredienser

 • 1 æg
 • 50 g hvedemel
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 dl kærnemælk
 • Vaniljekorn fra en vaniljestang
 • 1 spsk. sukker
 • Smør til stegning
 • 36 bolsjepinde

Sådan gør du

 • Rør alle ingredienserne sammen i en skål  ved hjælp af et piskeris.
  Kom smør på en pande og brug en måleske (teske med 5 ml) til at lave små runde klatter (cirkler) af dejen på panden. Jeg lavede ikke mere end 3-4 pandekager af gangen, så jeg kunne holde styr på dem. De bliver hurtigt færdige, og skal vendes efter et minuts tid, så de ikke brænder på.
  Når den nederste side af pandekagen er næsten færdigstegt, lægges en pind i midten af pandekagen. Kom eventuelt lidt mere dej oven på pinden, hvis ikke den dækkes. Vend forsigtigt pandekagen om på den anden side og lad den stege færdig.
  Pindene som bruges, skal være pinde som kan tåle varmen for eksempel bolsjepinde. Hullet til pindene kan også laves under stegningen, og så kan du sætte pinde i efterfølgende. Det måtte jeg gøre med et par stykker, fordi pindene faldt ud.

Følg med på Facebook og få besked når der er nye indlæg på Madling.dk 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar